Длъжни сме да действаме!. Това заяви днес френският президент Еманюел

...
Длъжни сме да действаме!. Това заяви днес френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Макрон на среща за климата в Кения: Длъжни сме да действаме


" Длъжни сме да действаме! ". Това съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон на интернационалната климатична среща на върха " Една планета " (One Planet) в кенийската столица Найроби, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Президентът отговори на неправителствените организации, които внесоха тъжба против Франция за " климатично безучастие ".

" Не имам вяра нито в лагера на обезверените, нито в лагера на циниците. Аз съм в лагера на решителните. Трябва да върнем в ядрото на пазарната стопанска система околната среда и биоразнообразието ", сподели френският държавен глава, закривайки форума, който цели да засилва огромните компании и институции по казуса за климата.

" Нашата юноша ни споделя " не се движите задоволително бързо ". Искам да й благодаря, на всички места по света. Тя е права да е нетърпелива, защото ние прекалено много закъсняхме ", означи той.

Макар по света да приветстват Макрон за ангажираността му към климата, илюстрирана от неговия девиз " Да създадем нашата планета още веднъж велика ", във Франция го упрекват в безучастие в тази сфера.

Неправителствени организации, подели петиция на име " Аферата на века " с над два милиона подписа във Франция, внесоха тъжба в съда против френската страна за " несъблюдение " на задължението й за дейности против световното стопляне. " Грийнпийс " и Фондация " Никола Юло " на някогашния министър на екологичния преход, сложиха началото на първата правосъдна процедура за климата от подобен мащаб във Франция.

Това се случва директно преди международна ученическа стачка в поддръжка на климата и преди " шествието на века ", планувано в събота във Франция по самодейност на над 100 Неправителствени организации.

" Тази тъжба е израз на готовност. Не считам, че тя ще има правосъдни последствия и не там се вземат решение нещата. Не поддържам този метод на мислене. Не става въпрос за опълчване на народа против държавното управление, тези нелепости би трябвало да спрат ", отговори Макрон пред публицисти в коридорите на срещата.

" Всички би трябвало да се задействаме - държавните управления, огромните компании, жителите ", съобщи президентът. " Да се бориш против климатичните промени значи да промениш навиците. Много мъчно е да промениш навиците, хората ненавиждат това ", добави той.

На срещата " Една планета " Макрон заяви, че Франция счита до 2022 година да усили уговорката си в поддръжка на плана Международен слънчев алианс (МСА) с 500 милиона евро до общо 1,5 милиарда евро.

По отношение на Африка, която е във фокуса на вниманието на срещата, френският президент се разгласи за създаване на децентрализирани системи за произвеждане на възобновима сила.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР