Джозеф Джименез, изпълнителен директор на Novartis Още по темата Novartis

...
Джозеф Джименез, изпълнителен директор на Novartis Още по темата Novartis
Коментари Харесай

Смяна на върха в Novartis

Джозеф Джименез, изпълнителен шеф на Novartis

Още по тематиката
Novartis взема решение дали да продаде активи за 50 милиарда $

Акционерите се притесняват, че швейцарската фармацевтична компания може още веднъж да вложи неефективно средствата
31 май 2017
Novartis преструктурира бизнеса си
18 май 2016
Merck & Co купува производител на медикаменти за хепатит C

Сделката за американската Idenix е на стойност 3.85 милиарда $
10 юни 2014
Фармацевтичните компании се ориентират към по-малки покупко-продажби

Фирмите от бранша не престават да концентрират бизнеса си в към профилирани браншове
3 юни 2014

Джоузеф Хименес ще се отдръпна от поста си на основен изпълнителен шеф на швейцарската фармацевтична компания Novartis при започване на 2018 година Решението му е изненадващо, защото той управлява най-голямата фармацевтична компания в Европа от съвсем 8 години, през които сполучливо извърши редица промени, написа Bloomberg.

Наследникът

Смяната ще бъде приключена през февруари следващата година, а наследникът на Хименес е към този момент прочут. Това е Васант Нарашиман, който сега дава отговор за качеството на медикаментите в швейцарската компания. От 2018 година Нарашиман ще управлява и добитата от Novartis компания за произвеждане на офталмологични артикули Alcon, която регистрира слаби резултати и все по-ниски равнища на продажбите няколко следващи тримесечия. Преди да разгласи отдръпването си, Хименес заяви, че продажбите в Alcon са се нараснали през второто тримесечие на тази година, което отваря опцията за възможна продажба на офталмологичната компания. Миналата седмица Хименес и Нарашиман взаимно завоюваха регулативно позволение за производството на лекарства за онкологична терапия от Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати. Така от Novartis ще могат да стартират производството на тези артикули. Базираната в Базел компания се е фокусирала върху основаването на нови и неповторими медикаменти, с цел да усили продажбите си. Новите медикаменти на Novartis, които към този момент са пуснати в продажба, са надлежно за лекуване на сърдечни болести, псориазис и рак.

По мотив решението си Хименес съобщи, че постоянно е считал, че не би трябвало да остава прекомерно дълго на сходна позиция. Според него изпълнителният шеф е задължен да извърши нужните промени в компанията и след това да съобщи щафетата. Той добави, че фамилията му е изцяло готово да се завърне в Съединени американски щати след към 10-годишен престой в Швейцария.

Кой е бъдещият изпълнителен шеф

Васант Нарашиман e приключил " Харвард " и Университета в Чикаго. Той работи в Novartis от 2005 година Преди да се причисли към фармацевтичния колос, той е бил част от американската консултантска компания McKinsey & Co. Президентът на Novartis Джордж Рейнхард счита, че Нарашиман е " верният избор за компанията, който да оправдае упованията ни за нарастване на приходите, нововъведения и одобряване на положителното име на компанията ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР