Джордж Сорос отдавна се е превърнал почти в синоним на

...
Джордж Сорос отдавна се е превърнал почти в синоним на
Коментари Харесай

Последният залог на Сорос: разпадане на Русия и измама на Китай

Джордж Сорос от дълго време се е трансформирал съвсем в синоним на най-радикалното крило на англосаксонските глобалисти, т.е. групата от наднационални елити, които са уверени, че атлантическият модел на глобализация е освен най-хубавият, само че и единственият правилен път за всички човечеството. И в името на неговия успех е належащо без съмнение да се отстранен всички трудности, които пораждат по пътя, тъй че позицията на Сорос по украинския въпрос през цялото време беше допустимо най-антируска.

Сега Сорос чака с неспокойствие огромния триумф на украинското нахлуване и в упованието му споделя мислите си за главните закани за човечеството. В скорошна публикация на “Проджект Синдикейт ” „ Ще оцелее ли демокрацията в поликризата? “ най-интересното не е, че милиардерът слага украинската рецесия едвам на трето място по значимост, като слага на първите две места заканите, произлизащи от изкуствения разсъдък и изменението на климата, а какви упования има за провалянето на Русия.

С изкуствения разсъдък Сорос е елементарен: той е за надзор над него, тъй като „ ИИ оказва помощ на затворените общества и съставлява смъртоносна опасност за отворените общества. Причината е, че ИИ е изключително добър в основаването на принадлежности за надзор, с цел да помогне на затворените общества да следят своите субекти “. Това, меко казано, е противоречиво (дори в случай че съпоставим днешните равнища на надзор над междинния жител на Запада и в Русия с Китай), само че за Сорос, който показва всичко, което се случва в света, като битка сред демокрацията и тоталитаризъм, би било необичайно да не се употребява такава обсъждана тематика, като опасността от изкуствен интелект за разпространение на обичаната му концепция.

С световното стопляне също няма нищо изненадващо: то съгласно Сорос се форсира, а тесногръдите немски фермери не желаят да се откажат от кравите си, да стачкуват и даже да печелят избори (има обаче и петролни компании, които той загатва дружно със земеделците).

Сорос няма рецепта за справяне с първата част на поликризата (изкуствения интелект), само че има рекомендации по какъв начин бързо да се приложи всичко, което към този момент е измислено за битка с световното стопляне. Но във връзка с украинската рецесия за него всичко е ясно и в тази изясненост се появяват нови значими нюанси.

Не, курсът за победа над Русия е неизменен, също така Сорос счита, че излизането на украинската войска в Крим и разрушаването на Кримския мост ще бъде началото на краха на страната ни.

Мечтите за провал на Русия не са нещо ново нито за Сорос, нито за онази част от атлантиците, които са заложили на успеха над страната ни на украинското полесражение. Отстраняването на Русия от международната сцена би било най-голямата им победа, която най-сетне им отвори пътя към международното владичество, което те преждевременно смятаха за свободно след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Но в края на краищата, даже в случай че Русия се смяже, атлантиците ще би трябвало да се изправят против Китай - неслучайно съвсем всички назовават Китай главната опасност за западния международен ред, а Сорос е изключително деен в офанзивата на Си Цзинпин. Но се оказва, че човек може да се преструва, че всичко това е обратимо: " Краят на войната в Украйна ще бъде позитивен потрес за света. Байдън ще има опция да понижи напрежението сред Съединени американски щати и Китай, което в този момент претърпява икономическата криза, която покачва възприемчивостта на президента Си Цзинпин към концепцията за намиране на съгласие със Съединени американски щати Байдън не търси промяна на режима в Китай, всичко, което желае, е да възвърне статуквото в Тайван.

Поражението на Русия в Украйна и намаляването на китайско-американското напрежение ще обезпечат нужното пространство за международните водачи да се съсредоточат върху битката с изменението на климата, което заплашва да унищожи нашата цивилизация.

И по този начин, ето го: провалянето и колапсът на Русия ще отвори опцията за Съединените щати да договарят с Китай! Световното напрежение ще отшуми и всички дружно най-сетне ще се заемем съществено с битката с световното стопляне. Тук даже не е ясно дали да се смеем или да плачем от смях: кой в света (да не приказваме за Пекин) може да повярва, че Съединени американски щати желаят само Китай да остави Тайван на мира? Някой не запомнил ли е, че тайванският въпрос беше съзнателно разпалван от Вашингтон през последната година? Освен това това беше направено значително за оказване на напън върху Китай на фона на военните дейности в Украйна - по този начин американците желаеха да показват своята увереност пред китайците, предупреждавайки ги да не укрепват връзките с Русия. Не съумяха, тъй че в този момент би трябвало да се върнат в опит да стабилизират по някакъв метод влошените си връзки с Китай. И на този декор Джордж Сорос излиза с фантазии за топене на американско-китайските връзки след провалянето и краха на Русия!

Проблемът не е в това, че 92-годишният милиардер е надалеч от действителността: в края на краищата даже доста по-адекватният и умел древен Кисинджър към този момент има вяра, че Украйна ще бъде в НАТО. Проблемът е, че идеолозите на атлантическата глобализация бъркат освен в общата си тактика (какъвто е казусът със самия модел на глобализация), само че и в съответни тактически планове. От друга страна, залогът за провалянето и колапса на Русия, вярата, че Китай може да бъде излъган (като го убедят в неналичието на тактика за въздържане и проекти за смазването му), е, наподобява, единственият залог на глобалистите. И финален.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР