Джон Ленън ненавижда Let It Be“ – един от най-големите

...
Джон Ленън ненавижда Let It Be“ – един от най-големите
Коментари Харесай

Защо Джон Ленън ненавижда „Let It Be“

Джон Ленън ненавижда „ Let It Be “ – един от най-големите шлагери на „ Бийтълс “. Докато записват албума с песента, разногласията и свадите са толкоз грандиозни, че четиримата „ минават през пъкъла “, споделя приживе самият музикант. Ленън и Пол Макартни постоянно са имали друг жанр в композирането и писането на текстове, само че в оня миг са на толкоз полюсни отзиви, че даже не могат да се дишат в студиото. Макартни е изтощен от опитите на Ленън, а Джон назовава творбите на сътрудника си „ музика за старци “. И когато през 1969-а Пол демонстрира на другите в групата „ Let It Be “ и им изяснява, че е въодушевен от сън с починалата си майка, Джон даже не желае да чуе мелодията. А когато въпреки всичко надава ухо, отсича, че не подхожда за „ Бийтълс “ и упреква Пол, че надали не е копирал „ Bridge Over Troubled Waters “ на Саймън и Гарфънкъл. Но бърка – „ Let It Be “ е записана 10 месеца преди „ Bridge Over Troubled Water “.

Има и още причина за отрицателните мнения на Джон – споменаването на Дева Мария в „ Let It Be “.  Ленън постоянно е бил прочут със своята антирелигиозна гняв и е презирал текстовете, които даже единствено теоретично биха могли да се поясняват в този смисъл.

Независимо от пренебрежителното отношение на Джон Ленън, „ Let It Be “ бързо става паметен шлагер. На 11 април 1970 заема първо място в Billboard Hot 100. Това е 19-та ария на „ Бийтълс “ в класацията. Малко по-късно групата се разпада. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР