Джон Краян (вляво) и Кристиан Севинг [REUTERS/Kyodo] Още по темата

...
Джон Краян (вляво) и Кристиан Севинг [REUTERS/Kyodo] Още по темата
Коментари Харесай

Смяна на върха в Deutsche Bank

Джон Краян (вляво) и Кристиан Севинг

[REUTERS/Kyodo] Още по тематиката
Deutsche Bank търси заместител на Джон Краян

Най-голямата немска банка се е свързала с управител от Goldman Sachs за поста основен изпълнителен шеф
27 мар 2018
Deustche Bank регистрира трета поредна година със загуба

Германският заемодател понижи плануваното редуциране на разноските
5 фев 2018 Само две седмици откакто увери 98-хилядния личен състав на Deutsche Bank, че е " изцяло зает " с това да остане на поста си и че сред него и борда на шефовете няма " разлики в мненията ", мениджърът на водещата немска комерсиална банка Джон Краян напуща институцията. Британският основен изпълнителен шеф беше освободен предварително от борда в неделя вечерта, като за негов правоприемник беше определен един от досегашните вицепрезиденти на банката – Кристиан Севинг, който до момента отговаряше за банкирането на дребно в групата.

Отстраняването на Краян по-малко от три години след началото на петгодишния му мандат евентуално ще коства на Deutsche Bank 7 млн. евро, отбелязва Financial Times. По думите на ръководителя на борда Паул Ахлайтнер промяната на върха е била нужна, защото банката се нуждае от " нова изпълнителна динамичност " в ръководството си.

Договорът на Краян беше до юли 2020 година, към който миг Deutsche Bank щеше да е на финалната права в осъществяването на своя проект за преструктуриране на активността си " Стратегия 2020 ", включващ стесняване на разноските, замяна на остаряващата IT система и орязване на по-слабо печелившите действия. Мениджърът, който беше подложен на критика за безпощадно откровената си оценка за слабостите на финансовата институция, даже говореше за оставане отпред на ръководството й за втори мандат, напомня FT.

Същевременно обаче за близо трите години, в които управлява Deutsche Bank, британецът по този начин и не съумя да съживи в миналото процъфтяващия й бизнес за търговия с скъпи бумаги, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира DPA и Associated Press. За 2017 година банката регистрира загуба от 735 млн. евро.

Новият управител Кристиан Севинг работи в групата от 25 години и по думите на Ахлайтнер нееднократно е доказвал, че има лидерски качества и способността да претворява на процедура желанията си. Назначаването му може да се счита за сигнал, че тактиката на Deutsche Bank ще се измести от търсенето на напредък на облагата по линия на капиталовото банкиране към по-голям фокус върху банкирането на дребно, отбелязва Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР