Джон Краян и бордът на Deutsche Bank не могат да

...
Джон Краян и бордът на Deutsche Bank не могат да
Коментари Харесай

Deutsche Bank търси заместник на Джон Краян

Джон Краян и бордът на Deutsche Bank не могат да се схванат по въпроса за бъдещето на банката

Още по тематиката
Най-големите капиталови банки в Европа усилват личния състав си за пръв път от 2015 година

UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank и Barclays са наемали повече личен състав поради по-добрите условия за бизнес
28 фев 2018
Deutsche Bank ще прави IPO на поделението си за ръководство на активи
26 фев 2018
Deustche Bank регистрира трета поредна година със загуба

Германският заемодател понижи плануваното редуциране на разноските
5 фев 2018
Deutsche Bank загатна за редуциране на хиляди чиновници

Инвеститорите не престават да са сериозни към изпълнителния шеф Джон Краян
8 ное 2017 Deutsche Bank търси правоприемник на основния си изпълнителен шеф Джон Краян след различия в борда на шефовете по отношение на бъдещето на финансовата институция и терзания по отношение на представянето й, оповестява Reuters, като цитира английския вестник Times. По информация на всекидневника най-голямата немска банка се е обърнала към зам.-председателя на борда на шефовете на Goldman Sachs Ричард Гноде с предложение да поеме поста на Краян.

Офертата към южноафриканския управител е била отправена след раздор в връзките сред Краян и ръководителя на борда на Deutsche Bank Пол Ахлайтнер. Гноде обаче е отхвърлил предлагането. Засега от двете финансови институции не са коментирали информацията. Други премисляни имена за вероятни нови мениджъри са били тези на основния изпълнителен шеф на италианската Unicredit Жан Пиер Мустие и на основния изпълнителен шеф на английската Standard Chartered Бил Уинтър, написа Times.

По информация на изданието английският предприемач, който ръководи Deutsche Bank от по-малко от три години, и Ахлайтнер са имали различия във връзка с метода си към китайския конгломерат HNA Group, който стана най-големият акционер в немската банка. Краян и основният финансов шеф на Deutsche Bank Джеймс фом Молтке са били въвлечени в яростен спор за бъдещето на банката, като са призовавали за по-драстично преструктуриране, в това число и за цялостна промяна на поделението й за капиталово банкиране, твърди източник на Times.

По-рано този месец немската институция предизвести за предстоящи по-високи разноски през 2018 година поради забавяния в продажбите на някои активи, въпреки и да предвижда, че приходите за годината ще се усилят. От банката, която се пробва да задържи чиновниците си на фона на огромното преструктуриране на активността си, оповестиха още, че ще заделят над 2 милиарда евро за бонуси, макар регистрираната загуба за 2017 година, напомня Reuters.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР