Джинси за 1 529 рубли (малко над €22) съсипаха тапицерията

...
Джинси за 1 529 рубли (малко над €22) съсипаха тапицерията
Коментари Харесай

Собственик на Mercedes-Benz осъди производител на джинси, оцапали му седалките

Джинси за 1 529 рубли (малко над €22) унищожиха тапицерията на Mercedes-Benz GL550 и принудиха притежателя му да си търси правата в съда, оповестява " За Рульом ". В.А. Ефремов си купил дънки на съветската марка Gloria Jeans, само че се оказало, че те пускат багра, и след няколко пътувания седалките и корите на вратите са непоправимо насинени.

За шанс Ефремов си пазел касовата записка и откакто от Gloria Jeans отказали да покрият разноските за ремонт, завел дело за нарушени потребителски права, отвод от осъществяване на контракт за покупко-продажба и отплата за морални вреди в Курганския градски съд (на към 2 000 км от Москва). Проведената експертиза открила, че на първокласния всъдеход са нанесени вреди в размер на 239 440 рубли (€3 463).

Освен да изплатят тази сума на клиента си, съдът постановил Gloria Jeans да му възстановят цената на дънките, да платят санкция за неспазване на правата на потребителя в размер на 121 484 рубли (€1 757) и държавна такса такса от 5 910 рубли (€85) в бюджета за публично образования на гр. Курган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР