Джим Кох е един от основателите на бирената компания Бостън

...
Джим Кох е един от основателите на бирената компания Бостън
Коментари Харесай

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

Джим Кох е един от създателите на бирената компания Бостън Биър. Кох поразил група публицисти на ваучър с устойчивостта, която показал към алкохолните питиета. Той изпил съществено количество корав алкохол, само че си тръгнал във очевидно трезво положение.

Журналистите се смаяли от това, на което станали очевидци, и незабавно потърсили отговор на въпроса за какво не се е напил. Производителят на бира обяснил, че повода алкохолът да не му повлияе се крие в маята.

За да не се напиваме, Кох поучава преди всяко празненство да изяждаме по една лъжичка квас. Разбира се, в случай че усетът й ви се коства прекомерно противен, какъвто е казусът с Кох, можете да я смесите с малко кисело мляко.

По този метод усетът на маята ще се обезврежда и ще можете да я погълнете, а въпреки това няма да изпадате в неловки обстановки на купона, в случай че прекалите с напитките.

 Лъжичка квас убива въздействието на алкохола

Причината маята да работи по този метод е една от съставките, които се съдържа в нея – алкохолдехидрогеназа. Тази съставна част има свойството да обезврежда изпития алкохол, преди да е достигнал до мозъка.

Джим Кох въпреки всичко предизвестява всеки, който е решил да опита този вид, да бъде деликатен. Маята не може да бъде гаранция, че няма да се напиете, изключително след огромно количество изпит алкохол. Продуктът по-скоро може да понижи последствията от погълнатия алкохол.

 Бира

Ако въпреки всичко не можете да си визиите да погълнете квас, преди да започнете да пиете, има и различен метод. Само 125 г пчелен мед могат да оказват помощ на пийнал човек да изтрезнее, твърди датският академик Ларсен. Според него медът би трябвало да се даде на пияния на два пъти, като сред тях би трябвало да има интервал от половин час.

Ученият е уверен, че това ще провокира изтрезняване. Той изяснява, че високото наличие на фруктоза в меда ще обезврежда действието на погълнатия алкохол.

И в случай че не вярвате и на този вид – американски и австралийски учени са измислили още по-лесен метод за обезвреждане действието на алкохола.

Експертите са изработили хапче, което обезврежда действието на изпитите спиртни питиета. Изобретението е тествано върху мишки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР