Джейсън Антъни е на опашка за гориво от два километра

...
Джейсън Антъни е на опашка за гориво от два километра
Коментари Харесай

Ето как изглежда животът в страна, в която горивото е свършило

Джейсън Антъни е на опашка за гориво от два километра към този момент два дни . В столицата Коломбо в засегнатата от голяма рецесия южноазиатска страна Шри Ланка 35-годишният мъж спи в авторикшата си, когато е отпаднал, или седи на тротоара с други водачи, които също са там от няколко дни .

Когато бензиностанцията затваря, той изминава няколко километра до дома си единствено с цел да се върне на идващия ден, с цел да се подреди още веднъж на опашката. Той описа пред за своя живот от началото на рецесията.

„ Бях заставен да напусна работата си като туристически лидер през февруари, когато нещата тук се утежниха и туристите стопираха да идват. Трябваше да стана водач на авторикша “ , сподели Антъни.

Той добави още: „ Сега горивото е толкоз нищожно, че не съм работил през последния месец. Едва свързвам двата края вкъщи, заставен съм да извозвам дните си по бензиностанциите.”

Sri Lanka petrol panic as the country runs out of fuel totally and the government suspends all sale....

Very soon you will be watching similar scenes in Europe & America as well..... A very dark and cold winter is coming....
There is complete panic in Europe right now.
— Zaid Hamid (@ZaidZamanHamid)
Освен 2-километрова опашка от авторикши на бензиностанциите има и обособени опашки за коли и градски рейсове. Мнозина са чакали повече от пет дни, а гледката на хора, които се редят на опашка за гориво в продължение на часове или дни, е знак на задаваща се филантропична рецесия в страната с 22 милиона души, която се утежнява всеки ден .

Тъй като Шри Ланка потъва все по-дълбоко в задължения и изчерпва валутните си запаси, главните потребности като храна и гориво също бързо понижават. Във вторник държавното управление на Шри Ланка разгласи, че има задоволително гориво, с цел да работи с съществени услуги като опазване на здравето, влакове и публични рейсове за две седмици. Секторът на облеклото – най-големият принос за Брутният вътрешен продукт на страната и решителен източник на приходи за близо три милиона публични и неофициални служащи – има задоволително гориво единствено за 10 дни.

В неделя държавното управление увеличи цените на горивата с над 22 %, базирайки се на несигурно закъснение на доставките на нефт. Миналата седмица новоназначеният министър председател на Шри Ланка Ранил Викремесингхе призна на съвещание на Народното събрание, че стопанската система на страната е достигнала дъното .

„ Сега сме изправени пред доста по-сериозна обстановка отвън елементарния дефицит на гориво, газ, електричество и храна “, сподели той. "Икономиката ни се срина изцяло. "

"Ceylon Petroleum Corporation ", благосъстоятелност на държавното управление и главен снабдител на гориво в страната, има дълг в размер на 700 милиона $. Досега страната е получила над 400 000 метрични тона колета гориво от Индия, дружно с 500 милиона $ финансова помощ за закупуване на гориво. До април Шри Ланка е употребила 60 % от кредитната линия от 500 милиона $.

„ В резултат на този дълг за гориво никоя страна или организация в света не желае да ни даде гориво . Те даже не са склонни да обезпечат гориво против пари “, добави Викремесингхе в своето послание към Народното събрание. В неделя държавното управление съобщи, че ще изпрати свои министри в Русия и Катар, с цел да купят на ниска цена нефт при концесионни условия.

Meanwhile in Sri Lanka
— Susaras (@Susaras1)
Гражданите усещат компликациите повече от всеки път. Освен рецесията с горивото хората не могат да си разрешат съществени хранителни артикули като ориз, мляко, плодове и зеленчуци. На 17 юни държавното управление подреди на чиновниците си да работят от у дома, с цел да пестят гориво и да отглеждат лична храна в задните си дворове на фона на острия дефицит в страната.

В лечебните заведения лекарите споделят, че са свършили животоспасяващи медикаменти и здравно съоръжение. Стотици обезверени поданици на Шри Ланка бяха хванати да бягат нелегално от страната по море, в това число до Австралия, с цел да избягат от рецесията.

По-рано този месец жена в Коломбо хвърли петгодишния си наследник от мост в река и също се опита да скочи, само че беше избавена от минувачи. Полицията заяви пред медиите, че дейностите ѝ са стимулирани от нейното обезсърчение от икономическата рецесия.

Sri Lanka is telling its citizens to stay home and grow their own food, as a government minister announced that fuel reserves have hit “rock bottom.”

(2 day wait at the fuel queue)
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv)
Вимал Джаясурия, преподавател по бойни изкуства в Коломбо, който разчита в огромна степен на публичния превоз, сподели, че децата му не могат да вървят на учебно заведение повече, тъй като рейсовете или са свършили горивото, или са прекомерно препълнени, с цел да се качат .

„ Непрекъснато ни споделят, че ще има гориво, само че сме изтощени да чакаме всеки ден “ , сподели 43-годишният мъж пред VICE World News. „ Нямам непрекъсната работа и живеем чартърен. Всеки ден е битка за съществуването ни. "

„ Най-лошото затруднение е за нашите деца, които в този момент се лишават освен от храна и хранене, само че и от обучение “ , добави той

Sri Lanka’s economy, which a few years ago had strong growth, is now in a state of collapse. It’s a complete economic breakdown that has left ordinary people struggling to buy food, fuel and other necessities and has brought political unrest and violence.
— The Associated Press (@AP)
От март насам минимум 12 души починаха, чакайки за гориво, поддавайки се на безсилие и заболявания поради мощната горещина в Шри Ланка. На бензиностанциите постоянно се вижда и принуждение макар засиленото наличие на органи на реда.

Проблемите в Шри Ланка се трансфораха в предизвестие за разрастващите се страни , които претърпяват сходни усложнения, подбудени от нашествието на Русия в Украйна.

Тъй като Шри Ланка потъна в криза, всеобщи митинги раздрусва страната повече от 100 дни. Протестиращите упрекват държавното управление на Шри Ланка за икономическия колапс. Миналата седмица войските на Шри Ланка откриха огън, откакто по време на митингите за горивото се стигна до принуждение. Ранени бяха четирима жители и трима бойци.

Дори преди тази рецесия повече от 4 % от популацията на Шри Ланка - близо 900 000 души - към този момент живееше под националната линия на беднотия, съгласно Азиатската банка за развиване. В страната се следи рекорден % на инфлация от близо 40 % – измежду най-лошите в света – защото цената на храната е до небето и стотици хиляди живеят в беднотия, защото губят работата си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР