Джейн Фонда е популярна със специалните грижи, които полага за

...
Джейн Фонда е популярна със специалните грижи, които полага за
Коментари Харесай

5 хранителни навика на Джейн Фонда

Джейн Фонда е известна със специфичните грижи, които поставя за здравето си от десетилетия насам.

Днес тя е на 84-годишна възраст и споделя, че се усеща повече от отлично. Независимо дали сте осведомени с нейните известни фитнес видеа от 80-те години или пък харесвате “Грейс и Франки” по Netflix, сигурно сте изумени от излъчването, което има чаровната актриса.

Фонда постоянно е вярвала в ежедневната грижа за здравето и тежестта и се е обявявала срещу модерните диети, които ни дават обещание бързо да свалим непотребните килограми.

А ето ги и най-практичните хранителни привички, които следва самата Фонда:

1. Не съблюдава бързи диети

“Бързите диети дават обещание нереалистични резултати. Според мен човек не би трябвало да се пробва да отслабне с повече от килограм-килограм и половина на седмица” - декларира Фонда.

Актрисата е и огромен покровител на смяната на метода ни на мислене по отношение на диетите и постоянно обича да споделя “Мислете не за диетата, а за здравето си”.

2. Никога не пропуща закуската

Джейн Фонда твърдо има вяра, че яденето на закуска е от основополагащо значение за здравето и че тя е най-важното ястие за деня.

“Обещайте си всяка заран да стартирате деня си с уравновесена закуска. Хората, които го вършат нормално отслабват” - споделя тя.

Някои проучвания удостоверяват изказванието на актрисата. Според експертите пропускането на закуската забавя метаболизма и ускорява глада, което пък ни кара да се усещаме извънредно гладни преди обяд и да преяждаме.

3. Не е извънредно прецизна

Въпреки това Фонда не е извънредно прецизна в режима, който съблюдава и избира да го преценява с динамичното си всекидневие.

“Няма потребност да чувствате ограничения, тъй като няма по какъв начин да поддържате подобен метод на живот в дълготраен проект. Хапнете си малко шоколад, това е напълно в реда на нещата. Просто не изяждайте цялата опаковка. Или пък в случай че го извършите - направете си дълга разходка, с цел да изразходвате спомагателните калории” - поучава актрисата.

4. Не прекалява с месото

Fonda focuses on eating plenty of healthy food throughout the day, which for her means a lot of produce and not a lot of meat or fish.

“Хапвам свежи плодове и зеленчуци безусловно всеки ден. Не хапвам съвсем никакво месо. Намалила съм много и рибата” - показа в скорошно свое изявление актрисата.

5. Винаги е готова със здравословни похапвания

Джейн Фонда нееднократно е споделяла, че дължи положителната си фигура и на обстоятелството, че постоянно е готова за здравословните похапвания.

“Винаги съм готова за здравословните похапвания сред главните хранения. Взимам си неща като плодове или нискомаслена извара. Едно от обичаните ми неща е алено грозде със сирене” - споделя тя.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР