Джентълмен или един от многото? Хамлетов въпрос…Прочетете ощеИстинският джентълмен е

...
Джентълмен или един от многото? Хамлетов въпрос…Прочетете ощеИстинският джентълмен е
Коментари Харесай

Как да разпознаем истинския джентълмен?

Джентълмен или един от многото? Хамлетов въпрос…
Прочетете още
Истинският благородник е необичайност в днешния свят. Той е от вида мъже, който почитат, поддържат и ви карат да се чувствате ценени. Ала по какъв начин да забележите подобен? Разбира се, всичко опира до дейности, освен до думи.

Признаци, дали имате връзка с същински благородник.

Цени персоналното пространство

Всички сте чували поговорката „ дейностите приказват по-силно от думите “, нали? Когато става въпрос за благородник, дейностите му демонстрират, че той схваща значимостта на персоналното пространство и границите.

Представете си следната обстановка: имали сте дълъг, под напрежение ден и имате потребност от малко време уединено, с цел да презаредите. Вместо да любознания или да упорства да бъде част от вашата рутинна релаксация, той ви дава шир за персоналното ви пространство.

Джентълменът схваща, че всеки има потребност от лично време. Простата истина е, че същинският благородник почита това и няма да нахлуе във вашето пространство натрапен.

Той знае, че любовта не значи владеене, а това да ви даде свободата да бъдете себе си. Това е главния белег за същинския благородник.

Търси баланс във взаимоотношенията

Животът е обвързван с баланс и същият принцип важи и за взаимоотношенията. Връзката е двупосочна улица и джентълменът схваща това - няма място за нарцисизъм или едностранчиво държание. Във връзката с същински благородник има здравословен баланс основан на херметичния принцип за предоставяне и приемане.

Джентълменът ви дава своето време, сила и любов, и прави оценка същото в подмяна. Поддържането на здравословен баланс ви кара да се почувствате ценени, уважавани и обичани, несъмнено.

Прекрасен слушател

Познавате тези моменти, когато говорите, и можете да кажете, че сътрудникът ви е откровено заинтригуван? Че той не просто чака реда си да приказва, само че в действителност цени думите ви? Е, това е симптом на същински благородник.

Истинското слушане е освен това от просто изчакване на вашия ред да говорите. Става дума за схващане и оценяване на това, което другият човек споделя. Ако той откровено ви изслушва и ви кара да се чувствате чути и разбрани, тогава познайте какво? Той е страж на духовността.

Защото същинският благородник знае, че вашето мнение и усеща имат значение. Той не просто ви чува, той слуша. Внимателното слушане е неговият метод да покаже, че вашето мнение има значение и той цени вашите мисли.

Добронамерен към всички

Някога следили ли сте по какъв начин вашият сътрудник се отнася с другите? Дали е толкоз благ и оправдателен към тях, колкото към вас?

Добротата на същинския благородник не е непокътната единствено за вас. Независимо дали е сервитьорката в кафенето, неговият възрастен комшия или изцяло чужд, същинският благородник се отнася към всички с еднообразно почитание и внимание.

Защото той схваща, че добротата не зависи от обстановката. Не става въпрос единствено за това да ви направи усещане, само че и за олицетворение на почитание и съпричастност във всички негови взаимоотношения. Така че, вземете под внимание. Ако той е непрекъснато благ, тогава излизате с същински благородник. Истинският благородник е благонадежден. Той знае, че думите му имат значение. Той знае, че разчитате на него. И по този начин, той съблюдава обещанията си. Джентълменът цени вашите ползи, тъй като те ви се отразяват добре. Не става въпрос за това той да споделя всичките ви занимания или пристрастености, а да схваща за какво го вършиме.

Той знае, по какъв начин да се извини, когато бърка

Независимо дали ви харесва или не, никой не е съвършен и това включва вашия фаворит. Какво значи това? Това значи, че той ще прави неточности, ще се случват недоразумения и може да има моменти, в които той несъзнателно ще нарани възприятията ви.

Истинският тест е в това по какъв начин той се оправя с тези пропуски. Той подвига ли плещи или ви упреква, или признава грешката си и се извинява? Истинският благородник знае, че да кажеш „ Съжалявам “ не е симптом на уязвимост. Вместо това, това е самопризнание за грешките му, израз на желанието му да се учи и да пораства духовно.

В умозаключение - Както можете да видите, забелязването на същински благородник не значи намиране на съвършенство, а идентифициране на добрина, почитание и честност. Ако имате подобен човек, дръжте се за него - имате същински благородник. Защото дано си признаем, мъчно се намират джентълмени, но чакането си заслужава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР