Джеф Джейкъбсън Още по темата Японската Fujifilm поема контрола над

...
Джеф Джейкъбсън Още по темата Японската Fujifilm поема контрола над
Коментари Харесай

Мащабни сътресения в ръководството на Xerox

Джеф Джейкъбсън

Още по тематиката
Японската Fujifilm поема контрола над Xerox

Технологичната компания купува 50.1% от Xerox за 6.1 милиарда $
1 фев 2018 Главният изпълнителен шеф Джеф Джейкъбсън на Xerox Corp и по-голямата част от членовете на борда на шефовете подават оставки, оповестяват от американския производител на копирни машини. Решението идва като част от съглашение по отношение на повдигнато от вложителите деятели Карл Айкън и Даруин Дийсън дело. Новото управление на компанията ще преразгледа противоречивата договорка с японската Fujifilm Holdings, оповестява Reuters.

Напускането на мениджърския екип е успех за Айкън и Дийсън, които дружно имат 15% от акциите на Xerox. Двамата подлагаха на критика договорката на стойност 6.1 милиарда $, с която се планува американската компания да се влее в съществуващото от над 50 години взаимно сдружение Fuji Xerox.

Инвеститорите деятели завоюваха дело за краткотрайно блокиране на договорката, която съгласно тях подценява Xerox. Миналата седмица американски съд постанови, че Джейкъбсън е бил в спор на ползи при договарянето на договорката, която би го сложила отпред на новата компания, в случай че е знаел, че бордът на шефовете му търси заместител.

" Вярваме, че петъчното решение и това съглашение бележат самобитен вододел за корпоративното ръководство като цяло и за Xerox в частност ", разяснява в изказване Айкън.

Освен основния изпълнителен шеф, постовете си напущат и шестима от общо десетимата членове на борда на шефовете. Те ще бъдат заместени от подкрепени от Айкън и Дийсън претенденти, като двамата вложители деятели ще отдръпват правосъдните си искания.

От Fujifilm, чиито акции се обезцениха с 5.5% на борсата в Токио след новината за мениджърските оставки, оповестиха, че ще нападат постигнатото съглашение в съда, написа Reuters. Японската компания ще апелира и правосъдното решение от предходната седмица, оповестяват в изказване оттова, като допълват, че новият ръб на шефовете на Xerox е длъжен да съблюдава постигнатите през януари съглашения по договорката.

От Xerox обявиха, че новият ръб ще преразгледа джойнт венчъра с Fujifilm, в това число и във връзка с вероятно преустановяване на партньорството с японската компания. За нов основен изпълнителен шеф е определен Джон Висентин, който в предишното е бил отпред на Novitex Enterprise Solutions, а основният изпълнителен шеф на Icahn Enterprises Кийт Коца ще стане ръководител на борда на Xerox, оповестява още Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР