Джеф Безос се превърна в сериен разрушител на индустрии от

...
Джеф Безос се превърна в сериен разрушител на индустрии от
Коментари Харесай

Джеф Безос е най-одобряваният от колегите си мениджър

Джеф Безос се трансформира в " сериен унищожител на промишлености " от книгоиздаването през електронната търговия до компютърните услуги

За втора поредна година основателят на колоса в интернет търговията на дребно Amazon.com Джеф Безос оглавява листата на основните изпълнителни шефове в Съединени американски щати, които се радват на най-голямо удивление от страна на сътрудниците си. Списъкът се изготвя от списание Fortune въз основата на анкети измежду мениджърите на най-големите компании в страната, подредени в класацията Fortune 500.

Името на Безос е посочено от 10 от интервюираните изпълнителни шефове, прецизират създателите от списанието. По думите на основния редактор на изданието Алан Мъри повторението на триумфа се дължи на това, че също както починалия съосновател на Apple Стив Джобс, който се радваше на необятно утвърждение измежду корпоративните мениджъри в Съединени американски щати, Безос се трансформира в " сериен унищожител на промишлености " – от книгоиздаването през електронната търговия до компютърните услуги. В листата със секторите, в които предприемачът милиардер оставя отпечатъка си, са и медиите – Безос влага обилни суми в трансформирането на The Washington Post, като насочва средства към журналистическото наличие и работа и редуцира осезаемо платените цифрови абонаменти. Последната му основна крачка пък беше в посока оценения на 800 милиарда $ пазар на пакетирани храни – с дейностите си придобиването на ритейл веригата Whole Foods против 13.7 милиарда $.

Второто място в тазгодишното нареждане на най-одобряваните мениджъри е за основния изпълнителен шеф на JP Morgan Джейми Даймън, който получава девет гласа. Третата позиция с по четири споменавания от сътрудниците си си поделят основният изпълнителен шеф на Disney Боб Айгър и фамозният вложител Уорън Бъфет, който управлява холдинговата компания Berkshire Hathaway. С два гласа е основният изпълнителен шеф на General Motors Мери Бара.

Мениджърът на Apple Тим Кук, който преди две години заемаше челото на класацията дружно с Джейми Даймън, тази година получава единствено един глас. По толкоз имат и корпоративни водачи като Фред Смит от FedEx, Уес Буш от Northrup Grumman, Сатя Надела от Microsoft, Дъг Макмилън от Walmart, Индра Нуйи от Pepsi, Арне Соренсон от Marriott, Иън Кук от Colgate, Лари Пейдж от Alphabet, Мартин Рихенхаген от AGCO, Джеф Имелт от General Electric и Стан Бергман от Henry Schein, показва Алън Мъри.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР