Джебчийки ни обират за 40 секунди, докато пазаруваме в мола.

...
Джебчийки ни обират за 40 секунди, докато пазаруваме в мола.
Коментари Харесай

Внимание! Ето как ни крадат по моловете

Джебчийки ни обират за 40 секунди, до момента в който пазарим в мола. Точно толкоз им би трябвало, с цел да бръкнат в чантата и да си тръгнат с портфейла или телефона ни. Това алармираха от Министерство на вътрешните работи пред Телеграф.

Криминалисти допълниха, че сега модата е да се вършат, че пазарят зимни, обемисти облекла, които премятат върху едната си ръка сякаш да ги пробват. Под прикритието на палтото обаче ровят по чанти и раници на клиенти, тръгнали за коледни дарове.
-->
От силовото министерство предизвестиха и за втора рискова наклонност сега – джебчийки са плъзнали пред пощите и дебнат старците, които си взимат пенсиите.

„ Крадлите се движат в група по две или най-много три дами. Облечени са по последна мода, носят златни украшения, гримирани са, наложително с ноктопластика и изкуствени мигли. Най-вероятно са изкарали по 1-2 сезона в Европа. Влизат в магазини, в които виждат, че има повече клиенти. Докато разсеяно оглеждат палта, якета и пуловери набелязват жертвите си “, описаха служители на реда.

След като дефинират кой мъж или жена да оберат, крадлите мятат през едната си ръка взетите сякаш за проба облекла и се доближават покрай индивида. За 40 секунди съумяват да му измъкнат всичките пари.

Сигналите за джебчийски обири от молове в цялата страна стремглаво порастват в последните седмици. Най-проблемни са София, Варна, Пловдив и Бургас. Имало обаче и доста хора, които се отказвали да подават сигнали в РПУ-та. Интересна детайлност е, че джебчийките не се плашели от никакви камери за наблюдаване. 90% от тях са с престъпни досиета и висящи каузи.

Една сериозна група от Берковица сега вършее по нова скица, сигнализираха проверяващи.

„ Обикалят към пощите в дните, когато се раздават пенсиите. Набелязват си баба или дядо и го следват до дома му. Изчакват да влезе във входа и се присламчват до него. Заговарят го, усмихват му се “, описват служители на реда.

След като скъсявали дистанцията, джебчийките се правели на продавачки на облекла. Държали ги в едната ръка и ги бутали в лицето на пенсионера. Докато той пробва да се отскубне, го пребъркват. Има към този момент и няколко случая, при които крадлите влизали в асансьора с жертвата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР