Дизеловите и бензиновите превозни средства доминират на пазара у нас,

...
Дизеловите и бензиновите превозни средства доминират на пазара у нас,
Коментари Харесай

България остава пазар на употребявани автомобили

Дизеловите и бензиновите транспортни средства преобладават на пазара у нас, а повода е наличната им цена за българите. По познати аргументи България е известна като пазар на използвани коли,  които са и по-евтини, а пандемията през предходната година ускори допълнително  тази наклонност. Няма и по какъв начин да бъде по-различно откакто липсват стимули за покупката на нов автомобил, без значение от неговия тип,  техническите прегледи към момента не могат да изиграят своята роля - да стопират от придвижване колите, които не дават отговор на техническите условия. Държавата сега насърчава единствено общини и министерства за покупка на електрически коли. 

През първото тримесечие България се включва в обрисувалата се наклонност в Европейски Съюз за понижение на продажбите на нови дизелови транспортни средства. У нас те се свиват със 17.4%, като българите са си купили 1931 такива автомобила при 2339 преди година, съгласно информация от Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА).  Така е на множеството пазари в Европейски Съюз, в това число на три от четирите съществени: Германия, Испания и Франция. 

И търсенето на нови бензинови транспортни средства в ЕС продължава да понижава за разлика от България, в която  регистрациите на такива автомобили нарастват с 3.8% през първото тримесечие. Българите са купили 2971 такива автомобила при 2863 преди година.

Регистрациите на бензинови коли означават спад във всички съществени пазари на Европейски Съюз: Германия, Испания и Италия. Изключението е Франция, в която продажбите регистрират растеж от 8.3 на 100. 

 

Електрическите транспортни средства

от ден на ден навлизат по пътищата на Стария континент. През първото тримесечие продажбите на тези ековозила в ЕС се усилват с 59.1 %. Търсенето е подкрепено, несъмнено, от държавните тласъци за коли с нулеви излъчвания в доста европейски страни. В Германия, да вземем за пример, продажбите порастват със 149%, а в Италия - със 145.6 на 100.

Скромно е представянето на България в този сегмент, а през първото тримесечие се регистрира и 24.5% понижение на покупките  на нови електрически автомобили у нас, като има покупко-продажби за 111 броя при 147 автомобила преди година. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР