Дизелът има бъдеще. Днес искаме веднъж завинаги да приключим дебата

...
Дизелът има бъдеще. Днес искаме веднъж завинаги да приключим дебата
Коментари Харесай

Дизелът има бъдеще, обявиха от "Бош"

Дизелът има бъдеще. Днес желаеме един път вечно да приключим дебата за края на дизеловата технология ", сподели основният изпълнителен шеф на " Бош " доктор Фолкмар Денер на годишната конференция на групата, която се организира през вчерашния ден в Щутгарт. Той добави, че новите разработки на компанията ще дадат опция на производителите на коли да понижат излъчванията от азотни оксиди толкоз фрапантно, че те още през днешния ден да подхождат на бъдещите по-строги предели.

Любопитното тук е, че тези резултати са реализирани посредством рационализиране на съществуващите технологии, като не са нужни спомагателни съставни елементи, които биха повишили разноските. От 2017 година европейското законодателство изисква новите модели леки коли, да не отделят повече от 168 мг азотни оксиди на километър. До 2020 година тази граница ще бъде понижена на 120 мг.
 Дизелът има бъдеще, оповестиха от
© Бош

От " Бош " показват, че още през днешния ден, моторите, ползващи техните най-нови разработки, реализират 13 мг азотни оксиди на километър при идеални условия и 40 мг/км в градска среда. Ниските стойности са вероятни с помощта на комбинацията от промени в технологията за впръскване на горивото, новоразработената система за ръководство на въздушния поток и интелигентното ръководство на температурата на отработените газове.

От " Бош " подчертаха, че дизеловият мотор надалеч не е разкрил цялостният си капацитет. Следващата стъпка е потребление на изкуствен интелект, за ръководството на процесите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР