Дивият заек не е труден за приготвяне, но има една

...
Дивият заек не е труден за приготвяне, но има една
Коментари Харесай

Как да сготвим див заек

Дивият заек не е сложен за подготвяне, само че има една дребна специфичност – особената миризма би трябвало да се отстрани, тъй като другояче няма да можете да го опитате. Какво да създадем, с цел да се отървем от миризмата? Ще употребявате марината.

Много препоръки ще чуете по какъв начин да го изкиснете, само че двете най-сполучливи са или с оцет или с кисело мляко. Така, че дано да забележим първо тези две оферти, а по-късно ще разгледаме вкусна и забавна рецепта за див заек.

Маринатата с оцет се състои в следното - трябват ви равни елементи вода и оцет. Накисвате заека и го оставяте в тази примес най-малко 12 часа. По предпочитание може да добавите ароматни подправки. След като премине времето, го измивате и към този момент е подготвен, с цел да го сготвите вкусно на вашето семейство.

Ако желаете, може да опитате и другата марината с киселото мляко. За нея би трябвало да накиснете заешкото месо в кисело мляко и след един ден да го измиете от млякото и да започнете да го приготвяте по определената от вас рецепта.

 Заек с картофи

След като към този момент е изкиснат, идва време да го сготвим. Може да заложите на шпикован заек с моркови, бекон и чесън, намазан щедро с масло и залят с 2 ч.ч алено вино, след което прелестно запечен във фурната. Ако това не ви се коства задоволително положително, може да си го приготвите с доста лук – елементарна лучена яхния, единствено че с вино и заек – също доста вкусна рецепта.

Може да ви коства прекомерно продължителна манджа с цялото това изкисване и т.н, само че без него нямам по какъв начин да мине. Най-много на заешкото му „ отива ” миризмата на бахар и дафинов лист, алено вино и лук. Ето една забавна и вкусна рецепта, наподобяваща яхния, само че е приготвена в тава:

Заек с целина

Необходими артикули: заешко месо, 4 глави лук, 300 г гъби, ½ кг картофи, 1 ч.ч доматено пюре, целина, бахар, черен пипер, дафинов лист, сол, лой, вода

Начин на подготвяне: Нарязаният и почистен заек се поставя в тенджера с вода като се поставят и бахар, дафинов лист и черен пипер. Затваряте тенджерата и го оставяте да заври, по-късно би трябвало да поври на муден огън към 3 часа. След като е подготвен го изваждате и го обезкостявате. Слагате месото в тава дружно с доматено пюре, картофи нарязани на дребно, гъби и лук, както и прясна целина. Долейте половин чаша вода. Запичате, като авансово покривате тавата с фолио, с цел да остане някакъв сос.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР