Движението на пешеходците над булевард Левски ще става по мостовите

...
Движението на пешеходците над булевард Левски ще става по мостовите
Коментари Харесай

Новият бул.Левски ще бъде изцяло готов напролет


Движението на пешеходците над бул. " Левски " ще става по мостовите уреди, като по локалните платна ще има пешеходни пътеки. 

Получилото се закъснение в градежа на новия бул. е поради отчуждителните процедури. Към днешна всички къщи по трасето на булеварда са съборени и се работи интензивно и по построяването на мостовото оборудване на бул. " Цар Освободител ".

По огромния план за създаване на бул. " Левски " се работи старателно. Към момента осъществяването на строителните работи е над 70 %, уточни инж. Иванов. 

Улица " Капитан Райчо " ще остане прекратена от новия бул.. Мост над " Левски " обаче ще свързва улиците " Кракра " и " Свобода ", като от " Колелото " до бул. " Левски " ще има ново трасе. Предстоят отчуждителните процедури, като построяването ще стартира следващата година. 

До 2 седмици се чака да завърши ремонтът на ул. " Георги Бенковски ", в сектора сред булевардите " Владислав " и " Сливница ". Там сега се правят довършителни работи.  След това обаче ще стартира ремонт на ул. " Георги Бенковски " в другата част - от бул. " Владислав " до ул. " Д-р Пискюлиев ". Успоредно с това ще се ремонтира главно и бул. " Съборни ", в сектора сред булевардите " Владислав " и " Сливница ", означи зам.-кметът по инфраструктурата.

Обновяването на бул. " Народни будители " в кв. " Аспарухово " ще завърши през май следващата година. С построяването на двата пешеходни подлеза – на спирка " Калин " и пред Морската гимназия, ще се реши казусът с пресичането на пешеходците. " Хората от " Аспарухово " знаят, че всяка година на тези две места има жертви. Няма цена човешкият живот, а подлезите са решението на казуса ", изясни инж. Христо Иванов.

Ремонт на Аспарухов мост ще се прави след довеждане докрай на пътните поправки в " Аспарухово ". Такава е ангажимента с Агенция " Пътна инфраструктура ", разкри зам.-кметът на Варна.  

Има предложение от живущи в обсега на Синята зона тя да действа и през почивните дни. " Действително констатациите след въвеждане на Синята зона са, че през седмицата има ред, а в събота и неделя паркирани по тротоарите коли и цялостен безпорядък в тази територия ", посочи инж. Иванов. Той посочи, че смяната във действието на Синята зона ще стане с решение на Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР