Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи сериозни

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи сериозни
Коментари Харесай

Тежки санкции за БК Черно море Тича след мача с Черноморец

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи съществени наказания на Черно море Тича след срещата с Черноморец, играна на 12 ноември.

Ето и глобите, които постанова Договор за Европейския съюз на НБЛ.

ДАС прегледа отчета на Ивелин Тонков от срещата във Варна. Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет наложи на Черно море Тича имуществена глоба в размер на 1000 (хиляда) лв. на съображение чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за нарушение от страна на публиката открития ред. На съображение член 27 от ДАП, решението по т.1 предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото. Съгласно отчета на дежурния представител на Българската федерация по баскетбол (БФБ) и вземайки поради подаденото от управлението на БК Черноморец Бургас мнение, по отношение на случилото се след края на срещата, извършена на 12.11.2022 година, ДАС приема за открито следното:

Според рапорта за произшествия на дежурния представител, след края на срещата, почитателите на тима хазаин са навлезли на терена и са направили непристойни прояви, които основават ненормална конюнктура на терена, изразяващи се в отправяне на обиди и закани към съдийския състав, състезателите и длъжностните лица на противниковия тим. Описаното в отчета на дежурния представител на БФБ държание на публиката е неприемливо, и по същността си изпълва фактическия състав на нарушаване по смисъла на горецитираните разпореждания на ДАП, заради което ДАС постанова глобата в инструкции размер.

На Черно море Тича бе наложена и имуществена глоба размер на 300 лева за мятане на предмети на терена, които не са рискови за здравето на участниците, на съображение чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ. На съображение член 27 от ДАП, решението по т.2 предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото.

Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, по време на срещата от публиката на домакина БК Черно море Тича са хвърлени на игралното поле предмети, незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена глоба в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лв. за всеки хвърлен предмет. Вземайки поради дързостта на осъщественото и огромния брой хвърлени предмети според отчета, ДАС постанова глоба в инструкции нагоре размер общо за всички хвърлени предмети, а точно по 100 лева за всяка бутилка от минерална вода.

Варненци са глобени и с имуществена глоба размер на 2000 лева, както и с отнемане от домакинство/провеждане на домашен мач пред празни трибуни за идващите 2 (две) домашен срещи на клуба на съображение чл.37, т.3 от ДАП на НБЛ, за разпра посредством приложимост на физическа мощ със състезатели на БК Черноморец Бургас след края на срещата на 12 ноември. На съображение член 27 от ДАП, решението по т.3 предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото.

Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, предоставените снимкови и видеоматериали от срещата и вземайки поради подаденото от управлението на БК Черноморец Бургас мнение по отношение на случилото се по време на срещата, извършена на 12.11.2022 година, ДАС приема за открито следното:

Според рапорта за произшествия на дежурния представител, както и очевидно от фрагменти от Keemotion системата директно след края на срещата част от почитателите на БК Черно море Тича са навлезли на терена и са влезнали в разпра посредством приложимост на физическа мощ с част от състезателите на гостуващия тим. Описаното държание на почитателите на тима хазаин съставлява съществено нарушаване, както на открития ред за осъществяване на баскетболни срещи, по този начин и на публичния ред, което е неприемливо. Предвид характера на осъщественото съществено нарушаване от страна на почитателите на БК Черно море Тича и според плануваното в ДАП на НБЛ наказване, ДАС постанова кумулативно двете наказания на тима хазаин.

Тач Анру от тима на Черно море Тича бе санкциониран със 100 лева на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата във Варна. Нарушението е отсъдено за реакция и оборване на съдийско присъждане. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 не предстои на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.

Иван Спиров от Черно море Тича бе глобен със 100 лева.на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване за противоречие със съдийско присъждане и ритване на топката. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.5 не предстои на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.

Глоба в размер на 100 лева.на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ бе наложена и на Костадин Лазаров от Черно море Тича за техническо нарушаване за реплики против съдийско присъждане. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.6 не предстои на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР