Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа инцидентите на мача България

...
Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа инцидентите на мача България
Коментари Харесай

УЕФА обявява санкцията на България след 10 дни

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще прегледа случаите на мача България – Англия на съвещание на 28 октомври. Срещу страната ни са повдигнати 4 обвинявания за расистко държание, нацистки поздрави и други нарушавания на реда. Президентът на УЕФА Александер Чеферин предизвести, че комисията е твърдо решена да в профил расизма във футбола и добави, че наказванията, които ще продължат да се постановат в борбата с него, ще са от най-тежките.

Междувременно при визитата си в Дака (Бангладеш) президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани расистите да бъдат „ изритани " от стадионите и да не бъдат в никакъв случай повече допускани на футболни срещи. Той направи това изявление по отношение на расисткия скандал, разразил се на срещата България - Англия в София, когато група почитатели скандираха расистки възгласи и посочваха нацистки поздрави по трибуните.

„ Ако има последователи, които наскърбяват футболистите, би трябвало да спрем мача. Не можем да оставим расистите да победят. Футболът би трябвало да продължи и ние би трябвало да накажем провинилите се. Те би трябвало да бъдат отведени, недопускани на стадион в никакъв случай повече и да им бъдат повдигнати обвинявания. Това е закононарушение, проявяването на расизъм би трябвало да бъде третирано като закононарушение във всяка една страна ", съобщи Инфантино.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР