Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани президента на

...
Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани президента на
Коментари Харесай

Отстраниха Ирина Винер за 2 години от участие в състезания по художествена гимнастика

Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа нравственос в профил президента на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньора на националния тим Ирина Винер от присъединяване в интернационалните надпревари за период от две години, оповестиха от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

" Винер няма право да взе участие или да бъде акредитирана в каквато и да е роля в интернационално съревнование, в това число като треньор, началник на делегация или друга публична роля в което и да е събитие на ФИГ за интервал от две години, които ще влязат в действие един ден след повдигането на ограниченията на федерацията, свързани със обстановката в Украйна, или при изискване, че ограниченията на ФИГ бъдат анулирани в границите на пет години от датата на това решение ", се споделя в изказването на Световната централа, представено от ТАСС.

Разследването е обвързвано с отдръпването на кандидатурата на Наталия Кузмина от изборите за Техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ през 2021 година. Публичните изказвания в медиите след провалянето на съветския тим по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио 2020 бяха приети за обидни и нарушаващи разпоредбите на ФИГ. Русия отдръпна кандидатурата на Кузмина от изборите, откакто Винер я подлага на критика остро за съдийство на Олимпиадата. На шампионата в Токио Дина Аверина остана втора в самостоятелния многобой след Линой Ашрам (Израел), а при ансамблите Русия взе сребро, а България завоюва историческа първа купа. Техническият комитет на ФИГ по-късно изясни, че не е имало неточности или пристрастия при оценяването на съдиите в Токио.

Дисциплинарната комисия реши, че Винер е виновна за нарушение на разпоредбите на ФИГ. Предупреждение е отправено към Федерацията по гимнастика на Русия, която е управителен орган на централите по спортна гимнастика, художествена гимнастика, скокове на батут, спортна акробатика, спортна аеробика и паркур. Страните имат право да апелират решението пред Апелативния арбитражен съд в границите на 21 дни.

Ирина Винер благодари за поддръжката след наказването ѝ от ФИГ

Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на националния тим Ирина Винер благодари на всички, които я поддържаха след отстраняването ѝ от надпревари под егидата на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), оповестява ТАСС.

" Относно вчерашните изказвания - доста съм признателна на всички, които ме поддържат. Дмитрий Чернишенко и Татяна Тарасова се изрекоха през вчерашния ден. Благодаря им за поддръжката. Ще работим за бъдещето. При нас всичко е наред, децата работят, демонстрират блестящи стратегии. Вече демонстрираме нов тип изкуство, представяме страхотни галаспектакли. И това се случва на фона на надпреварите. Ние единствено мечтаем за мир, всичко е обикновено ", сподели Винер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР