Дистанционното обучение не е довело до развитие на медийна грамотност

...
Дистанционното обучение не е довело до развитие на медийна грамотност
Коментари Харесай

Всеки седми ученик си иска класната стая

Дистанционното образование не е довело до развиване на медийна просветеност измежду учениците. Това демонстрират данните от допитване, осъществено от Коалицията за медийна просветеност (КМГ) в края на май и началото на юни 2020 година.

Само 30% от учениците в прогимназиален и гимназиален курс на образование са работили с разнообразни източници, след запознаването си с методите и критериите, които би трябвало да ползват.

Всеки седми възпитаник показва предпочитание да се върне в класната стая, вместо да насочи рекомендации за усъвършенстване на провеждането на онлайн образование в бъдеще. С изключение на шестима участници в допитването, всички останали показват едно или повече преимущества на отдалеченото образование.

От Коалицията организираха две паралелни изследвания два месеца и половина след преместването на образователния развой онлайн (от 16 март за остатъка от образователната 2019/2020 година). Едното бе с учителите, другото - с учениците. 144 деца участваха в анкетата за възпитаници, отговаряйки анонимно на 11 въпроса.

45% от участниците в анкетата настояват, че учителите им или не желаят противоположна връзка от тях, или не подхващат дейности, когато са получили такава.

15% молят за по-малко натоварване с домашни работи и изпитвания. 10% считат, че има какво да се усъвършенства по самите платформи, а 6% оповестяват, че нямат жива връзка с преподавателите, получават единствено проекти и домашни и срещат компликации в разбирането на материала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР