Дискусията на Стандарт Стара Загора срещу кризата с участието на

...
Дискусията на Стандарт Стара Загора срещу кризата с участието на
Коментари Харесай

Започна форумът на Стандарт „Стара Загора срещу кризата”

Дискусията на „ Стандарт ” „ Стара Загора против рецесията ” с присъединяване на министъра на стопанската система Емил Караниколов стартира. Дълбоко имам вяра, че единствено с общите старания на изпълнителна, законодателна, локална власт, бизнес, просвета и медии, може да се намерят верните стъпки за намаляване на финансовия удар от рецесията – без значение дали става дума за държавната или общинска хазна, или за бюджета на десетките хиляди микропредприятия, сподели основният редактор на „ Стандарт ” Славка Бозукова при откриването на втория конгрес от националната акция „ Заедно против рецесията ”.

Целта на срещата в Града на липите е в спорен режим сред властта и бизнеса да бъдат разисквани проблемите на обособените браншове в района. „ Тази полемиката е колкото значима за едната страна, толкоз и за другата. Бизнесът има повече от всеки път потребност чуе на каква държавна помощ може да разчита и то съответно, а не по принцип, с цел да си направи краткосрочни или по-дългосрочни проекти. Мненията и предложенията на работодатели пък са основния коректив за властта, до момента в който чертае секторните и районните разбори, които ще са в основата за създаването на дълготрайната национална стратегия. Тази, която е значима освен за приемане на милиардите от новия програмен интервал на Европейски Съюз, само че и тази, която би трябвало да трансформира стопанската система ни по този начин, че да обезпечи ускореното й развиване и то по райони ”, акцентира госпожа Бозукова.   

Какви са икономическите цели на страната и къде е Стара Загора в тях ще каже по време на полемиката министърът на стопанската система Емил Караниколов. Заедно с него на въпросите на бизнеса ще дават отговор шефът на Българската организация за вложения Стамен Янев, шефът на организацията за дребни и междинни предприятия Бойко Таков, шефът на организацията за експортно обезпечаване  Момчил Ройнев и изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони ” Антоанета Барез. Мерките на страната за отбрана на работната мощ у нас ще показа зам.социалният министър Зорница Русинова.

Визията за района ще прибавят и народните представители – Емил  Христов, Халил Летифов, Маноил Манев, Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. Перспективите и проблемите за Стара Загора ще очертаят кметът Живко Тодоров, който е хазаин на форума, и  областният шеф – Гергана Микова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР