Директорите на училища на територията на област Варна се упълномощават

...
Директорите на училища на територията на област Варна се упълномощават
Коментари Харесай

Спират часовете при заразен с COVID-19 ученик във Варна

Директорите на учебни заведения на територията на област Варна се упълномощават да преустановяват образователните занятия в избран клас при информация за инфектиран с възпитаник. Те би трябвало неотложно да уведомят родителите и РЗИ-Варна и да подхващат ограничения за осъществяване на стерилизация в къси периоди на сериозните точки, според логаритъма на осъществяване на стерилизация. Това излиза наяве от решение на Областния спешен щаб във Варна, взето на съвещание във вторник след постъпило писмо от шефа на СУ " Найден Геров ".
В него той търси подпомагане поради нарушена връзка сред институциите, липса на съгласуваност и закъснение на подхванатите ограничения за битка с ковид. Практиката досега беше, в случай че родител откри, че детето му е с ковид, той се обажда на класния началник, който от своя страна осведоми шефа, шефът уведомява районния инспекторат и оттова сезират РЗИ-Варна.
 Учените откриха притеснителни данни за безсимптомните случаи на ковид Учените откриха притеснителни данни за безсимптомните случаи на ковид
Проучване откри, че близо 90% от пациентите, инфектирани с ковид, нямат нито един от трите контролни признака по време на тестван...
Едва тогава здравната ревизия прави инспекция и дава наставления за слагането под карантина на дадения клас, няколко паралелки или цялото учебно заведение. При открития нов ред шефовете на учебните заведения ще могат да разгласят, че ще се прави стерилизация и да освободят засегнатите възпитаници и учители, които са контактни на инфектирани с вируса в границите на 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР