Директори сами ще предложат какви индикатори да бъдат заложени в

...
Директори сами ще предложат какви индикатори да бъдат заложени в
Коментари Харесай

Забраниха на школски шефове думата проблем

Директори сами ще предложат какви знаци да бъдат заложени в новата система, по която от септември ще се прави оценка свършената от тях работа за обгръщане и задържане на децата в клас. В момента вървят срещи из цялата страна, на които пратениците на МОН да съберат положителни практики и да чуят оферти за критерии. На сбирките са забранили думата „ проблем ”. Вместо нея изискват всяко ревю за учебно заведение с рискова група да стартира: „ Гордея се със… ”.

„ Системата е в развой на разработка. Провеждаме и срещи с районните ръководства по обучение, тъй като една концепция за каквато и да е оценка би трябвало да бъде призната от всички. Направихме първа среща във Враца. Ще имаме още няколко. Когато всички страни са на едно мнение, ще разясняваме знаците ”, сподели зам.-министър Таня Михайлова, която се срещна в Пловдив с шефове на учебни заведения с рискови групи.

„ Идеята е посредством това оценяване да станат забележими напъните им и положителните практики. За страдание на фона на отрицателни феномени те сякаш не се виждат. Има нещо, което е доста значимо, и постоянно съм го подчертавала - всяко учебно заведение, което е сполучливо, самичко намира своя път на развиване. Споделяме концепцията за обгръщане на разнообразни учебни заведения със сходни проблеми в обособени групи ​- т.е. мрежа, в която да се търси редовно решение. Два са пътищата - единият е точно систематичният метод, другият е намиране на решения в обещано учебно заведение на терен съгласно спецификата му. Принципите би трябвало да бъдат едни и същи. Да споделиш положителната процедура, значи да си убеден какво правиш, да споделиш резултати и да знаеш какво да покажеш ”, сподели още Таня Михайлова.

В тази връзка през вчерашния ден шефове описаха какъв проект за деяние са основали за националните външни оценения идната седмица. В Стамболийски в 7.10 сутринта група ще влезе в махалата да събере децата, всеки преподавател дава отговор за 5 от тях по лист. Отделно се вършат сухи тренировки по какъв начин да попълнят бланките. Директорка описа и по какъв начин провела кръгла маса със обществените и полицията. Среща с тях ще има всяка седмица по отношение на връщането и задържането в клас на 7 застрашени от отпадане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР