Директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс каза, че през

...
Директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс каза, че през
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Побелях докато бях посланик в Русия

Директорът на Централното разследващо ръководство Уилям Бърнс сподели, че през годините на работата си като дипломат на Съединени американски щати в Русия е прошарен.

" По-голямата част от сивата ми коса идва от времето, когато бях посланика на Съединените щати в Русия “, сподели той в четвъртък в изявление за Националното публично радио на САЩ .

Бърнс е служил като дипломат на Съединени американски щати в Русия от 2005-2008 г. По време на назначението си той е бил на 49 години. През март тази година беше назначен за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, като по този метод стана първият посланик от кариерата на тази позиция в историята на Съединени американски щати.

Според Бърнс обаче Русия не е най-голямата опасност за Съединените щати. Той назова Китай „ застрашителен, властнически съперник “, който ускорява опциите си да краде интелектуална благосъстоятелност, репресира народа си, " уголемява обсега си и изглажда въздействие в рамките на Съединени американски щати “.

Бърнс счита също, че „ познати “ закани остават годни, в това число от Русия, Северна Корея и Иран. Според него климатичните промени, световните здравни проблеми и кибер заканите са огромни опасности, само че „ неприятелското, хищническо китайско управление е нашият максимален геополитически тест “.

Бърнс оказа помощ за провеждането на секрети договаряния с Иран през 2013 година, които откриха пътя за интернационалната нуклеарна договорка, на която републиканците се опълчиха. Той съобщи по време на чуването, че не би трябвало да бъде позволявано Иран да има нуклеарно оръжие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР