Директорът на РИОСВ - Русе е разпоредил пълна инвентаризация на

...
Директорът на РИОСВ - Русе е разпоредил пълна инвентаризация на
Коментари Харесай

Започва пълна инвентаризация на обектите в Западна промишлена зона в Русе

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе е разпоредил цялостна инвентаризация на всички обекти, които правят активност в Западната промишлена зона на град Русе, оповестяват от Министерството на околната среда и водите. Мярката е подхваната заради зачестилите сигнали за приключване на оцветени води в река Русенски Лом и установени нови обекти в отдадени чартърен цехове в границите на индустриалните площадки на някогашни предприятия.

Проверките ще продължат до края на ноември по авансово координиран график взаимно с "ВиК " ООД - Русе, които експлоатират канализацията и са оператор на колектор "3-ти март ".

На огромните оператори, произвеждащи бои и лакове, както и на тези, които в активността си правят пране и облагородяване на текстилни произведения в зоната, са дадени наставления да показват седмични информации за количествата отпадъчни води, образувани при производството, и способите за пречистването им.

В Русе има две ясно обособени промишлени зони - Източна и Западна, в които е съсредоточено по-голямата част от индустриалното произвеждане на крайдунавския град. В региона на Източната промишлена зона, ситуирана по продължение на два съществени булеварда в града - бул. "България " и бул. "Тутракан ", действат редица огромни предприятия, в това число "Мегахим " АД, "Лубрика " ООД, "Топлофикация Русе " ЕАД, "Прециз Ал Енерджи " ЕООД, "Марисан & Колев " АД и други.

В Западната промишлена зона са разположени индустриалните мощности на "Оргахим " АД (производство на бои), "Приста Ойл Холдинг " ЕАД (на смазочни масла), "Жити " АД (на произведения от нисковъглеродни стомани - телове, телени произведения, гвоздеи), "Фазан " АД (чорапи), "Ирим " ЕООД (мебели), "Ергодизайн " ООД ()мебели), "Винпром-Русе " АД, "Бозмов " ЕООД и други.

Ру̀се е най-големият български град по поречието на река Дунав, а със своите 142 902 поданици е петият град по величина в страната. Разположен е на североизточната граница на страната с Румъния. Градът е административен център на община Русе и едноименната област, както и стопански, транспортен, културен и учебен център от районно и национално значение.

Русе отстои на 310 км от София и на 75 км от румънската столица Букурещ. Градът е евентуален стратегически интермодален и логистичен център на страната и на Югоизточна Европа, като се има поради географското му състояние, одобрената му роля на значим индустриален център, както и съществуването на пътен и железопътен мост над река Дунав - "Дунав мост ". Реката приобщава града и към европейския транспортен кулоар № 7, създавайки условия за комерсиално и круизно речно корабоплаване.

Като пристанищен град на река Дунав, през днешния ден Русе се свързва с пристанищата на десетте дунавски страни, както и страните по река Рейн и каналните връзки на Западна и Централна Европа посредством Рейн-Майн-Дунав. Високият бряг, върху който е ситуиран град Русе, пази града от наводнения.

В Русе се развива и един от първите в България индустриални паркове. Наематели в този парк са френският производител на алуминиеви съставни елементи за коли "Монтюпе ", испанската "Керос " - производител на гранитогрес и фаянс, немската "Вите Аутомотив " - производител на заключващи системи за автомобилната индустрия, италианската компания "МБМ Металуърк " и други. Там се намира и Русенският логистичен парк. В града има и Бизнес парк. В Русе се намира и най-голямата Свободна безмитна зона на територията на България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР