Директорът на контраразузнавателната служба на САЩ заяви, че китайските разузнавателни

...
Директорът на контраразузнавателната служба на САЩ заяви, че китайските разузнавателни
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Китай в шпионаж в мрежата LinkedIn

Директорът на контраразузнавателната работа на Съединени американски щати съобщи, че китайските разследващи служби употребяват подправени профили в LinkedIn, с цел да вербуват американци с достъп до държавни и търговски секрети. В изявление за Ройтерс Уилям Иванина, шеф на Службата за контраразузнаване, споделя, че чиновници от правоохранителните органи и контраразузнаването са уведомили админите на обществената мрежа, благосъстоятелност на корпорацията "Майкрософт ", за "супер нападателните " дейности на Китай в нея. Към админите е насочен апел да закрият мнимите профили.

Иванина твърди, че акцията на Пекин включва контакти с хиляди консуматори на LinkedIn, само че не прецизира какъв брой подправени профили са били открити, с какъв брой жители на Съединени американски щати са били открити контакти и какви триумфи са постигнали китайците във вербуването.

По-рано английските и немските управляващи предизвестиха своите съграждани, че Пекин употребява LinkedIn, с цел да ги вербува за шпиони. Но това е първият случай, когато формален представител на Съединени американски щати обществено приказва по този проблем и дава знак, че той е по-сериозен в сравнение с до момента.

Пред Ройтерс Иванина предложи на админите на LinkedIn да почерпят опит от Туитър, Google и Facebook, които се прочистиха от мними профили, основани евентуално от иранското и съветското разузнаване.

Външното министерство на Китай оспори обвиняванията на Иванина. "Ние не знаем с какви доказателства разполагат цитираните от вас виновни американски представители, с цел да стигнат до тези заключения. Това, което те споделят, е цялостна нелепост и има неразбираеми претекстове ", споделя в отговор министерството.

Пол Рокуел, началник на департамента по доверие и сигурност в LinkedIn, удостовери пред Ройтерс, че компанията му е в контакт с правоохранителните организации на Съединени американски щати поради шпионската акция на Китай. "Ние вършим всичко допустимо, с цел да идентифицираме и спрем тази активност ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР