Директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ -

...
Директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ -
Коментари Харесай

ФБР: Русия се меси в САЩ

Директор на Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати - Кристофър Рей, счита, че Русия продължава да се намесва в изборните процеси в Съединени американски щати. С такова изказване той приказва във вторник на чуване в правната комисия на Конгреса на Сената.

Той удостовери също, че американските разследващи организации от време на време осведомят президента Доналд Тръмп за хода на техните действия, ориентирани към ограничение на задграничната интервенция в изборните процеси в Съединени американски щати, отбелязва АП.

В допълнение, съгласно ръководителя на ФБР, американските управляващи взаимодействат с американския частен бранш, пробвайки се да се оправят с това, което считат за непозната агитация в обществените мрежи.

В същото време Рей поддържа концепцията за опазване на хартиени бюлетини на изборите в Съединени американски щати. " Това ще дава отговор на ползите на всички... ", - уверен е ръководителят на ФБР.

Рей също по този начин сподели, че главното предизвикателство пред американското контраразузнаване сега са дейностите на разследващите служби на Китай и Русия.

" Бих споделил, че няма страна, която в този момент съставлява по-сериозна опасност в областта на контраразузнаването за нашата страна, в сравнение с Китай ", съобщи шефът на ФБР.

В същото време шефът на ФБР изрази мнението, че американците не схващат изцяло " характера на опасността от Китай ". - Това не е просто " разузнавач против разузнавач ", елементарни офицери от разузнаването - сподели шефът на ФБР. Той се базира на броя на работещите за разузнаването на Китай, в това число " предприемачи, учени на високо равнище, приключили на висшите образователни заведения и т.н.». Много от тези хора " работят за китайското държавно управление по разнообразни аргументи ", уверен е Рей.

Той прикани въпреки всичко да не се разпалва лов на вещици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР