Директно с обръщение в ефир бившият президент Росен Плевнелиев се

...
Директно с обръщение в ефир бившият президент Росен Плевнелиев се
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев прикани Кирил Петков да поиска оставката на Стефан Янев

Директно с послание в ефир някогашният президент Росен Плевнелиев се обърна към премиера Кирил Петков:

" Отървете се, вземете оставката на министъра на защитата, който с нищо не способства за българската позиция и българската сигурност ".

" Държа на оставката на военния министър Стефан Янев ", няколко пъти уточни Росен Плевнелиев, който още през днешния ден ще поддържа и подписката с това искане.

Въпросът с позицията на военния министър Стефан Янев се актуализира отново, откакто той още веднъж направи изказване, отклоняващо се от формалната позиция на страната във връзка рецесията в Украйна.

Преди месец той прикани да не се четат медии, а единствено публични канали за скупчването на съветски войски по границата с Украйна и че няма военна опасност.

Преди два дни след закритото съвещание на Народното събрание след нахлуването на Русия в Украйна, Стефан Янев още веднъж съобщи, че протичащото се не би трябвало да бъде наричано война.

Плевнелиев се обърна към Кирил Петков и с апела мигновено да се купят съвременни радари, защото нашите са на 50 години и са съветски.

" В Черно море ври и кипи, води се на наша територия хибридна война, която е почнала очевидно още 2015 година ", съобщи Плевнелиев.

" Ръцете на Путин са изцапани с кръвта на почтени жители, само че се готви още поголямо закононарушение ", съобщи Плевнелиев и предвижда, че Путин ще бъде подреден в история до Саво Милошевич.

Той добави, че Путин има мощна войска, има ракети, той може да получи, каквото желае, само че няма да завоюва сърцата на украинците и няма да завоюва тази война.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР