Динята е сред любимите разхлаждащи плодове през лятото. Тя съдържа

...
Динята е сред любимите разхлаждащи плодове през лятото. Тя съдържа
Коментари Харесай

Д-р Емилова разкри неподозирани полезни свойства на динята

Динята е измежду обичаните разхлаждащи плодове през лятото. Тя съдържа към 92 % вода, само че този факт не трябва да ни кара да я подценяваме. В останалите 8 % от наличието ѝ има извънредно скъпи субстанции, които я трансформират в летен първенец измежду растителните храни.

Една от най-ценните съставки на динята е цитролинът, който работи разширяващо на кръвоносните съдове. Благодарение на въздействието му похапването на любеница покачва либидото. Всъщност динята може да се съпостави с виаграта, само че за разлика от нея няма странични реакции, споделя диетологът доктор Людмила Емилова пред ТрудБг.

С това обаче потребните свойства на динята не завършват. Тя подкрепя работата на сърцето, укрепва имунната система и въздейства благотворно при диабет от втори вид, както и при затлъстяване.

 Ядене на любеница

Способства за по-лесното изхвърляне на токсични субстанции от тялото ни. Освен това динята е източник на огромни количества витамин А и витамин С, с помощта на които се радваме на свежа кожа и отличен тонус.

Според доктор Емилова динята е един от продуктите, подобаващи за диета. Добри резултати бихме постигнали, в случай че си съставим на ден меню, формирано единствено от любеница. При подобен режим се одобряват сред два и четири кг любеница (количеството е за артикул, измит от кората), като тя би трябвало да е на стайна температура. Ако се приема чай през същия ден, динята е по-малко, а в случай че режимът се основава само на плода, количеството му е по-голямо.

Добре е, когато се прави сходен режим, той да бъде спазван от доктор. Именно експертът дефинира неговата дълготрайност, акцентира доктор Емилова.

 Салата с любеница

Ако курсът е изработен вярно, той ще спомогне за нормализиране на кръвното налягане, за унищожаване на отоците по тялото и за изчистване на бъбреците от прашинки и камъни.

Д-р Емилова разяснява и обичаната за доста българи процедура да похапват любеница със сирене. Според нея този апетитен плод не е подобаващ за съчетание с други храни, а още по-малко с такива от скотски генезис, защото това може да докара до разстройства в храносмилателния тракт. Ето за какво експертът поучава динята и сиренето да се одобряват в разнообразни хранения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР