Динята е подходяща за отслабване, защото съдържа полезни вещества и

...
Динята е подходяща за отслабване, защото съдържа полезни вещества и
Коментари Харесай

Диета с диня

Динята е подобаваща за намаляване, тъй като съдържа потребни субстанции и в това време е нискокалорична. В алената част на динята се съдържат лесноусвоими въглехидрати, белтъчини, витамин С, витамин В1 и В3, фолиева киселина, магнезий, калий, желязо, фосфор и деветдесет % вода.

Сто грама любеница съдържат тридесет калории. Целулозата, която съдържа динята, е потребна за положителната работа на стомаха и понижава нездравословния холестерол.

Динята спомага за изхвърлянето на токсини и шлаки от организма, както и дребни песъчинки и камъни. Динята е артикул, който обезврежда киселинните процеси.

Същността на диетата с любеница се състои в това в продължение на пет дни да се употребява единствено и само любеница. Яде се по един кг любеница на всеки 10 кг тегло.

Ако ви е мъчно да издържите, хапнете и две или три филийки ръжен самун. След петте дни строга диета се минава на поддържаща динена терапия – любеница се яде единствено на вечеря.

На закуска се употребяват мюсли или плодове, на обяд – риба или пиле със салата от зеленчуци и малко сирене. Тази динена диета се съблюдава в продължение на 10 дни.

За петнадесетте дни на диетата с любеница можете да отслабнете с 10 кг. Диетата с любеница се понася добре от организма, тя понижава непотребното тегло за сметка на изхвърляне на непотребните течности.

 Отслабване с любеница

Диетата с любеница спомага за нормализация на обмяната на веществата. Диетата с любеница може да се съблюдава от хипертоници, хора, които имат алергии и при заболявания на черния дроб.

Опасността на диетата с любеница е в мощното диуретично деяние на този плод. С течностите организмът се лишава от доста натрий и калий, които са значими за работата на сърцето.

Без значение дали спазвате режим за намаляване с любеница или просто се наслаждавате на сочния летен плод, постоянната му консумация ще ви преобрази. Ползите от яденето на любеница са многочислени. Кожата ви ще стане по-гладка и сияйна. Редовната консумация на любеница ще ви помогне да се отървете от досадния целулит, ще ви даде и страховит тонус пред горещите летни дни.

Динята може да се хапва както за закуска, по този начин и когато и да е на деня. Самостоятелно или в разнообразни ястия. Подходяща е за леки смутита, плодови салати, динени сорбета, мелбички, забавни салати. Безброй са предложенията с любеница.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР