Дините вече се продават из магазините и пазарите. Повече полезни

...
Дините вече се продават из магазините и пазарите. Повече полезни
Коментари Харесай

Динята утолява жаждата в летните горещини

Дините към този момент се продават из магазините и пазарите. Повече потребни или повече нездравословни са дините? Крие ли заплаха алената вътрешност под зелена кора?

Динята, сходно на доста други плодове, е богата на антиоксиданти като витамин С, каротин, тиамин, рибофлавин. Освен обстоятелството, че тези субстанции по принцип удължават живота на организма и го защищават от застаряване, някои от тях имат анти-туморна мощ. Каротинът пък укрепва зрението.

Фолиевата киселина обезпечава здрав цвят на кожата, усъвършенства храносмилането и оказва помощ на бременните дами като защищава плода от аномалии.

Динята е мощен диуретик. При бременните, които и без любеница се отбиват постоянно до тоалетната, в случай че я употребяват, към този момент могат и да не излизат от там, защото физическите импулси ще пораждат още по-често.

Консумацията на любеница дружно с други храни или незабавно след тях, пък води до мощно обгазяване.

Динята също е богата на магнезий. 100 грама плод съдържат към 60% от дневното количество селен. Магнезият подкрепя мускулите и нервите да действат. При неговата липса признаците са конвулсии на краката, изтръпване, уязвимост и отмалялост. Магнезиевият недостиг може да повлияе на сърцето, на нервната проводимост.

Магнезият е един отличен антидепресант. Когато сте депресирани в продължение на няколко дни, не спите и не можете да се концентрирате върху рутинната работа, една динена диетата ще възвърне силата и смелостта ви.

 Диня

Без значение какъв брой динята е богата на микроелементи, главният й съставен елемент е вода (85-90%). По този метод динята изцяло утолява жаждата в горещите летни дни.

Прекомерната консумация на любеница обаче може да провокира диария, което значи - дехидратация. Възможно е посредством динята да ускорите загубата на тегло посредством диуретичния й резултат.

Динята също потиска глада, защото просто запълва стомаха. В същото време има относително малко калории - 38 ккал на 100 грама.

Защо не се подложите на няколко динени дни? Можете да ядете 1-1.5 кг любеница, ръжен самун и бисквити, чай и кафе не би трябвало да се пият. Този режим е потребен освен за фигурата. Той ще бъде и като огромно пречистване на тялото, вие ще се отървете от шлаката, ще вгорчите живота на неприятния холестерол и в това време ще дадете доза живот на имунитет. Карайте два дни на динена диета, след което след 4-5 дни повторете.

Но внимавайте: динената диета и има своите противопоказания. Не е добре да я спазвате, в случай че имате понижена бъбречна функционалност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР