Динамичната епидемиологична обстановка налага промяна в датите на деветото издание

...
Динамичната епидемиологична обстановка налага промяна в датите на деветото издание
Коментари Харесай

Виненият град в София ще е през септември

Динамичната епидемиологична конюнктура постанова смяна в датите на деветото издание на Балканския интернационален винен конкурс (The Balkans International Wine Competition, BIWCF). Той ще се организира сред 9 и 11 септември в Белград, а обичайният фестивал навън ще събере софиянци и посетители на столицата ни сред 17 и 19 септември в пространството пред НДК. Така жителите и гостите на столицата ще получат опция да отбележат празника на София със специфична наздравица, оповестиха уредниците.

Новите дати на фестивала ще дадат опция трофеите по категории и гранд трофея за най-хубаво вино на Балканите и най-хубава маза в района да бъдат обявявани директно преди празничната фестивална част - на 16 септември. Това ще се случи на първокласна церемония вечеря в хотел Хилтън, София.

В Белград пък остава конкурсната дегустация на най-хубавите виновност на Балканите, специфичните мастър класове, водени от потвърдени експерти във винения отрасъл, както и оповестяването на премиите Best of Show, раздавани на отличилите се мазета от всяка страна.

Деветото издание на Балканския интернационален винен конкурс бележи невиждан интерес от страна на винопроизводителите, които са декларирали предпочитание да покажат най-хубавото от продукцията си. Регистрираните за състезанието нови мазета са явен индикатор за влиятелната платформа на BIWCF, разпозната като водач във винения отрасъл.

“Балканският винен конкурс и фестивал е не просто съревнование и шоу, а идея, зад която се сплотяват всички, свързани с виното - производители, търговци, критици и запалянковци. За нас е извънредно значимо той да бъде не просто професионално събитие, а мотив и причина европейската аудитория да опознава и пробва нови и нови виновност от нашия район. Макар и изпълена с провокации, 2020 е годината, в която BIWCF ще бъде още по-бляскав и сполучлив от в началото плануваното с помощта на нашите сътрудници. ” споделя Галина Нифору, шеф на BIWCF.

Виненото градче, което през 2019 година завоюва сърцата на всички фенове на виното, още веднъж ще се издигне навън пред НДК особено за празника на София - 17 септември - и ще приема гости до 19 септември. Така софиянци ще могат да отбележат празника и да изпратят лятото със специфичен дълъг винен уикенд и неповторими преживявания с музика, изкуство и несъмнено - най-хубавите виновност ot България и Балканите.

Специален акцент тази година ще са националните павилиони, където мазета от разнообразни балкански страни ще могат да показват своите виновност на публиката. Вината медалисти от Конкурса също ще могат да бъдат опитани от посетителите, до момента в който се любуват на джаз онлайн от Северна Македония, България и други балкански дестинации. Кът за почивка и релакс пък ще разреши на гостите на Фестивала да се насладят на най-интересното от street кухнята, да споделят с близки и другари няколко незабравими вечери и да опитат най-качественото вино от целия Балкански полуостров.

Балканският интернационален винен конкурс и фестивал 2020 се реализира с поддръжката на Столична община, Българска търговско-промишлена палата, Сръбската търговско-промишлена палата, SAVEZ – Сдружението на сръбските винопроизводители, SERSA – Организацията на сръбските сомелиери. " Стандарт " е измежду медийните сътрудници на събитието. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР