Дигитализацията завладява автомобилната индустрия с все по-големи темпове и автомобилите

...
Дигитализацията завладява автомобилната индустрия с все по-големи темпове и автомобилите
Коментари Харесай

Всички Ford-ове с Android

Дигитализацията превзема автомобилната промишленост с все по-големи темпове и колите от ден на ден замязват на компютри, които ние би трябвало да управляваме. В последните години инфотеймънт системите на колите стават все по-развити, колите са свързани с интернет и даже получават ъпдейти през интернет, също както и телефона или компютъра през който четете този текст сега.

Именно със една от най-използваните операционни системи Android ще бъдат снабдени и всички коли Ford от 2023 година. В контракт подписан през миналата седмица с Гугъл, марката се стреми да се развива софтуерно и точно Гугъл е определен за най-подходящ сътрудник за тази цел. Автомобилите разполагащи с операционната система Android ще могат да се възползват от нейните функционалности в лицето на Гугъл Play и приложенията в него, както и Гугъл Maps и гласовият помощник Гугъл assistant.

Освен подобряването на колите, контракта включва и услуги като Гугъл Cloud, който би трябвало да обезпечи по-добра организираност на всичката информация по отношение на услуги, клиенти, коли, както и сервизни акции и напомняния. Въпреки, че не се загатва нищо за технологиите за самостоятелно шофиране, които от Гугъл създават, то най-вероятно от Ford ще взаимстват и тях и ще бъдат налични за потребление при колите от марката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР