Диетологът Андрей Невски заяви пред руското онлайн издание Главред, че

...
Диетологът Андрей Невски заяви пред руското онлайн издание Главред, че
Коментари Харесай

Развенчаха базисен мит в диетологията

Диетологът Андрей Невски съобщи пред съветското онлайн издание „ Главред ", че късната вечеря не пречи на тези, които се пробват да отслабнат. Заглавието е: „ Да се яде след 6 вечерта може и би трябвало ". Според специалиста късната вечеря няма да навреди на тези, които се пробват да отслабнат. 
Невски твърди, че всеки, който си е забранил да яде след 18:00 часа, може да въздъхне с облекчение, само че това не значи, че би трябвало да се натъпче с всичко, което му попадне за късна вечеря. Може да хапнете час или два преди лягане като не забравяйте да включите  и въглехидрати в последното хранене. Така че процесът на намаляване ще бъде по-ефективен от гладуването след шест вечерта.
„ Ако приказваме за вечеря, по-добре е да ядете преди лягане и да заспите сладко, в сравнение с да страдате от апетит няколко часа преди лягане. Или, още по-лошо, да се издъните и да се натъпчете късно вечерта или през нощта в похода си до хладилника и по-късно да страдате от скрупули на съвестта “ - споделя Невски. Диетологът поучава да планирате вечерята си авансово и да запишете калориите, които възнамерявате да погълнете, преди да ги изядете, а не по-късно. Това ще ви разреши вярно да разпределите всички калории и да избегнете преяждане.
Прочети всичко за вярното хранене в нашия електронен алманах
Той също по този начин дава препоръки какви храни е най-добре да се ядат вечер. Според Невски е последното хранене би трябвало да съдържа протеини и въглехидрати с малко количество мазнини. Може да стартирате със зеленчукова салата. Гарнитурата към главното ядене може да съдържа нишесте (картофи, макарони, елда). За десерт изберете артикул с ниско наличие на мазнини.
Неотдавна диетологът Елена Кален пък също излезе с мнение, което опонира на общоприети вярвания за диетичното хранене. Според нея е мит, че храненето с дребни порции по-често усилва метаболизма. Приемането на храна без възприятие за апетит може да докара до наддаване на тегло.
Прочети повече за вредата от месото в този брой на Списание 8

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР