Диетите с ниско съдържание на мазнини могат да увеличат риска

...
Диетите с ниско съдържание на мазнини могат да увеличат риска
Коментари Харесай

Обрат в науката: диетите с малко мазнини са смъртно опасни

Диетите с ниско наличие на мазнини могат да усилят риска от ранна гибел, открило огромно проучване, представено от „ Дейли Мейл “ (Daily Mail). Проучване, извършено измежду 135 хиляди души разкрива, че хората, които ядат минимум мазнини, са с най-голям риск от смъртност.

Резултатите от проучването, показани на най-голямата конференция на кардиолозите в света, насочат предизвикателство към диетични препоръки, в които се е вярвало от десетилетия и които убеждават хората да понижат приема на мазнини.

Моден диетолог: Диетата, от която манекенките надебеляват

Какви количества храни и питиета са рискови за здравето

Канадски проучвателен екип, разгласил изследването си в реномиранот здравно списание „ Ланцет “, споделя, че в действителност мазнините могат да имат предпазен резултат върху човешкото здраве. Те разкрили, че

хората с най-нисък банкет на мазнини са с 23% по-голяма възможност да умрат млади.

Учените споделят, че вместо мазнините, хората би трябвало да понижат въглехидратите – картофи, самун, тестени произведения, ориз, с други думи всички тези неща, които досега се смяташе, че са в центъра на здравословното хранене.
 Храни, богати на въглехидрати Храни, богати на въглехидрати
Експерти оповестиха, че новите открития „ усилват несигурността по отношение на това, което съставлява здравословната диета “ и споделят, че това комплициране евентуално ще продължи още няколко години.

Изследователят доктор Махшид Дехан от университета „ МакМастър “ съобщи по време на европейския конгрес на кардиолозите в Барселона: „ Десетилетия наред диетичните рекомендации са ориентирани към понижаване на общия банкет на мазнини и наситени мастни киселини “.

„ Но тялото се нуждае от мазнини.

Те носят витамини, обезпечават съществени киселини, имат значима роля в тялото. Когато намалите приема на мазнини до доста ниски равнища, вие засягате значими минерали “, прибавя тя. Д-р Дехан акцентира, че това не значи, че хората би трябвало да одобряват безкрайно количество мазнини. Хората, които си набира 35% от силата от мазнини, ще бъдат в най-хубаво здраве.
 Храни, които са добър източник на мазнини Храни, които са добър източник на мазнини
Фокусът върху диетата с „ ниско наличие на мазнини “, която се твърдеше до този миг, че е супер здравословна, значи, че хората постоянно са под това нито (35% от силата да идва от мазнини).

Когато хората понижат приема на мазнини, те замества този източник на сила с въглехидрати и захар, което усилва риска от сърдечносъдови болести.

Британският кардиолог доктор Асиим Махотра, който от години се бори със препоръките за невисок банкет на мазнини, съобщи: „ Време е за цялостен поврат в диетичното хранене. Колкото по-бързо създадем това, толкоз по-бързо ще преборим епидемията от диабет и затлъстяване и ще подобрим здравето на хората “.

Разберете кои са най-абсурдните диети във видеото горе.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР