Диетата е оръжието на всяка дама, която иска да се

...
Диетата е оръжието на всяка дама, която иска да се
Коментари Харесай

Подходящи видове брашно при кето диета

Диетата е оръжието на всяка дама, която желае да се снабди с съвършени форми на тялото. Днес съществуват хиляди диетични режими с разнообразни особености и правила на хранене. Един от тях добива огромна известност през последното десетилетие и това е режимът на кето диетата. Философията на тази диета е да се употребяват единствено нисковъглехидратни храни, с цел да може тялото да изразходва допустимо най-голямо количество мазнини.

Кето диетата е извънредно ефикасна и едно от най-големите й преимущества е, че не изключва от менюто потреблението на брашно. За задачата брашното би трябвало да бъде от разрешените типове, които няма да нарушат хранителния баланс. Ето кои са подобаващите брашна при кето диета:

Ленено брашно

Това брашно е целесъобразно в спазването на кето диетата, защото има ниски равнища на въглехидрати. Същевременно то е богато на фибри, 3-омега мастни киселини и мазнини, като по този начин неговият състав спомага за намаление равнищата на холестерола. Освен това, маслото в лененото брашно е съвършеният сурогат на яйцата в рецептите за печене.

Кокосово брашно

Това брашно е извънредно тънко, оскъдно на калории и на въглехидрати. Има едвам осезаем усет на кокос и съдържа повече фибри от бадемовото брашно. То е многофункционално, като може да се употребява в изработката на супи или печива. Освен това, кокосовото брашно е богато на мазнини и протеини.

 кокосово кето брашно

Фъстъчено брашно

Това брашно е извънредно потребно в спазването на кето диетата. То е с ниски равнища на въглехидрати и има невисок гликемичен показател. Освен това, фъстъченото брашно спомага за контролиране на кръвната захар и има антиоксидантни свойства.

В състава си то съдържа витамини от група B, които спомагат за вярното действие на мозъка и доставят на организма желязо, мед, цинк, селен, калий, калций и магнезий. Фъстъченото брашно съдържа и витамин Е, който играе ролята на мощен андиоксидант, генериращ клетъчна сила в организма.

Бадемово брашно

Този тип брашно е наложителен детайл от кето диетата. То има богато наличие на витамин E, калций, калий, желязо, манган и магнезий. Това брашно е изключително уместно в предписания за торти, бързи тестени произведения или бисквити.

Вижте и някои хрумвания по отношение на:

- кето десерти;

- кето пица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР