Диетата Дъброу е една сред най-нашумелите наскоро диети, създадена от

...
Диетата Дъброу е една сред най-нашумелите наскоро диети, създадена от
Коментари Харесай

Диета Дъброу - основни принципи и ползи

Диетата Дъброу е една измежду най-нашумелите неотдавна диети, основана от звездата на Домакините на Ориндж Каунти, Хедър Дъброу. Дъброу (актриса, хазаин на подкаст и бизнес предприемач) написа Диетата на Дъброу: Интервалното хранене, което ще ви помогне да отслабнете и да се чувствате постоянно млада с мъжа си, Тери Дъброу, еластичен хирург и лекар по медицината (известен с шоуто си Botched). Тв двойката освен твърди, че системата им може да ви помогне да отслабнете, само че също тъй че може да помогне за стягането на кожата ви, растежа на косата и ще ви дава сила.

Какво съставлява диетата Дъброу? Прочетете по-надолу и ще разберете:

Принципи на диетата Дъброу?

Семейство Дъброу концентрират този трифазен проект към концепцията, че по кое време ядете, е също толкоз значимо, колкото това какво ядете. За това е и разказана като интервално хранене - консумирате калориите в границите на избран интервал от време, комбинирайки това с нискокалорична диета.

Времевият диапазон, в който можете да ядете, е към 12-16 часа според от етапа, в която сте. Ето ги и трите етапи:

Фаза 1 - Това е интервала, в който се започва отслабването и включва недояждане по 16 часа за 5 дни. Например, може да ядете единствено сред часовете от 13:00 и 21:00 ч., 8-часов прозорец. Също по този начин храненето е много ограничаващо (без алкохол или елементарни въглехидрати).

Фаза 2 - Това е етапа, в която достигате мечтаното си тегло - има няколко метода да постигнете това. Можете да вземем за пример да гладувате 12 часа пет дни в седмицата или да гладувате 16 часа два дни в седмицата. Храните, които ядете, са много сходни на тези от фаза първа.

Фаза 3 - Тази фаза продължава на процедура безпределно и е почти същата като Фаза 2, само че към този момент можете да си позволите по някое друго “мамене ”, защото сте привикнали с проекта и тялото ви е в режим на поддръжка.

На страницата на диетата Дъброу на уеб страницата на Хедър тя твърди, че този хранителен режим може да намали инсулина, да пребори хроничното възпаляване, да промени кожата ви и даже да задейства антистареещ клетъчен развой на " самопочистване ". В изявленията доктор Дъброу изяснява, че са направили клинично проучване на 100 души, с цел да оценят степента на триумф на диетата. Средната загуба на тегло, сподели той, е 20 кг.

Мненията за диетата Дъброу са много спорни

 Диета Дъброу - съществени правила и изгоди

Честно казано, доста от мненията са негативни. Не тъй като самата диета не дава резултати, а по-скоро, тъй като обясненията на двойката за интервалното хранене и какво би трябвало да включва самият режим са много нищожни.

Например един консуматор на Amazon е определил книгата като празни приказки, а различен споделил, че в случай че се интересувате от диетата на Дъброу, просто би трябвало да отидете до Барнс и Ноубъл и прегледате книгата за 15 минути тъй като това ще ви е премного.

Друго нещо, което провокира неодобрение у хората? Някои считат, че диетата в действителност не способства с нищо ново или революционно в теорията за периодическото недояждане за намаляване.

Добре, концепцията зад диетата Дъброу не е напълно нова, само че може ли въпреки всичко да ми помогне да отслабна?

Ами… може би. Науката към периодическото недояждане по принцип наподобява обещаваща, макар че все се развива, твърди Ейми Горин, притежател на Amy Gorin Nutrition в региона на Ню Йорк.

В последна сметка в случай че желаете да свалите килограми може би ще е по-добре вземете препоръки от регистриран диетолог вместо от обичаната ви същинска стопанка.

Интервалното недояждане може в действителност да помогне на някои хора да отслабнат, само че наподобява, че опитът на Дъброу да го ребрандират като новопоявила се наклонност, наречена интервално хранене, се оказва невпечатляващ за доста хора, които са решили да си вземат книгата или да тестват режима.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР