Диалогът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов вече приключи, наблюдаваме

...
Диалогът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов вече приключи, наблюдаваме
Коментари Харесай

Експерт: Диалогът между Борисов и Цветанов приключи

Диалогът сред Бойко Борисов и Цветан Цветанов към този момент завърши, следим един приключен стадий на връзки, траяли дълго за късите периоди, в които текат другарства в българската политика. Това сподели в изявление за ”Фокус ” политологът Борис Попиванов.
Цветан Цветанов напусна всичките си постове и не мисля, че има вид той да се върне под една или друга форма, нито считам, че ще бъде позволен да играе някаква подмолна роля, употребявайки въздействието си, контактите си с парламентарната група или локални структури и локални органи на властта.

За мен Борисов е теглил чертата и счита оттук насетне да продължи без своя правилен сподвижник. Едно решение, което сигурно не е било елементарно. Ние виждахме, че Борисов се приготвяше за това решение дълги месеци на няколко следващи стадия, за всяка от които той подхващаше поредна стъпка, било като деяние, било като говорене по адрес на Цветанов, изчакваше да види какви са реакциите и доколко е стъпил на здрава почва. След това продължаваше нататък, с цел да стигне до този заключителен стадий незабавно след резултатите от европейските избори, означи политологът.

Борис Попиванов добави, че през последните години Бойко Борисов е упорствал в неговите ръце да се концентрират нишките на външната политика на България. В последните години, изключително в третия си мандат, Борисов доста настояваше в неговите ръце да се концентрират нишките на външната политика на България и никакви външнополитически ходове, дейности и послания да бъдат предприемани и изговаряни без неговото познание и единодушие, а Цветанов неведнъж си позволяваше да подхваща дейности, които заварваха Борисов неопитен, в това число и по случая Скрипал.

Тези дейности загатваха за прекомерно огромна автономия от негова страна. Твърде доста той разчиташе на поддръжка в страната и задокеанските си сътрудници да бъде недостижим, само че тъкмо тази недостижимост му изигра неприятна роля, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР