Дейвид Камерън се срещна с израелският премиер Бенямин Нетаняху, за

...
Дейвид Камерън се срещна с израелският премиер Бенямин Нетаняху, за
Коментари Харесай

Дейвид Камерън се срещна с израелският премиер Бенямин Нетаняху, за да настоява за незабавна хуманитарна пауза

Дейвид Камерън се срещна с израелският министър председател Бенямин Нетаняху, с цел да упорства за незабавна филантропична пауза в сраженията и да повдигне въпроса за „ значимостта на решението за две страни “.

Докато се приготвяше за пътуването си до Катар, Камерън съобщи, че едно трайно преустановяване на огъня „ ще изисква „ Хамас “ да се съгласи с освобождението на всички заложници, „ Хамас “ да не дава отговор повече за Газа, изстрелвайки ракетни офанзиви против Израел, и да бъде реализирано съглашение Палестинската власт да се върне в Газа, с цел да обезпечи ръководство и услуги, а от ден на ден и сигурност “.

Израелският министър председател съобщи, че е срещу това палестинската власт да поеме ръководството на Газа.

Rзраел изключи опцията за краткотрайно помирение в Газа и опроверга тиражираните в медиите известия за вероятно ново съглашение с „ Хамас “, уредено с задгранично ходатайство, което да включва прекъсване на боевете в подмяна на освобождение на заложници, напомня SafeNews.

„ Няма да има прекъсване на огъня. Вече имаше филантропични паузи в боевете. Но това съглашение беше нарушено от „ Хамас “.

Най-малко 210 палестинци са починали при израелски набези в линията Газа през последните 24 часа.

Над 380 души са ранени, съгласно публикуваното през днешния ден известие, с което общият брой на жертвите от началото на войната на 7 октомври става минимум 25 700.

Източник: БНР

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР