Действията на Москва в Украйна имат за цел да спрат

...
Действията на Москва в Украйна имат за цел да спрат
Коментари Харесай

Путин: Победата над Украйна е неизбежна заради руския военен комплекс

Действията на Москва в Украйна имат за цел да спрат " войната ", която бушува в Източна Украйна от доста години. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в речта си в Санкт Петербург на среща с ветерани, отбелязващи победа на алената войска. Той съобщи, че Москва от дълго време се стреми да договаря за споразумяване на спора в източното индустриално сърце на Украйна - Донбас, където подкрепяните от Русия сепаратисти се борят с украинските сили от 2014 година насам.

 
Мащабните бойни дейности с тежки оръжия, артилерия, танкове и самолети не са спирали в Донбас от 2014 година насам. Всичко, което вършим през днешния ден в границите на специфичната военна интервенция, както съм казвал доста пъти, е опит да спрем тази война. Това е смисълът на нашата интервенция - да защитим нашите хора, които живеят на тези територии. Повтарям, че нямахме различен избор, с изключение на да създадем това, което вършим в този момент.
Владимир Путин, президент на Русия

Путин настоя, че Русия се е пробвала да договаря за спокойно споразумяване, преди да изпрати войски, само че съгласно него просто били излъгани и излъгани. Той дефинира източната част на Украйна като " исторически територии на Русия ", като добави, че Москва е признала загубата им след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, само че е трябвало да работи, с цел да отбрани рускоговорящите там.

Руският президент може да разгласи до дни втора вълна на готовност, предвижда американският Институт за проучване на войната, представен от Интерфкс-Украйна. Украинското и западното разузнаване към този момент предизвестиха, че в средата на януари може да се проведат мобилизационни дейности в съветската войска.

Русия е била принудена да нахлуе в Украйна поради хибридната война на Запада против Русия. Тези обвинявания бяха отправени от съветския външен министър Серйгей Лавров по време на едночасова конференция в Москва. Той укори Запада за поддръжката за Киев.

 
Това, което се случва сега в Украйна, е резултат от дългогодишна подготовка на Съединени американски щати и техните съдружници за започване на световна хибридна война против Руската федерация. Всъщност никой не го крие. Западът взема решение от името на Украйна. Именно те не разрешиха на Зеленски да реализира съглашение с Русия в края на март предходната година, когато такова съглашение беше готово. Така взема решение Западът. И той взема решение за Украйна без Украйна.
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия

Западните страни се пробват да основат блокове против Русия и Китай. Лавров уточни, че сега поредно се унищожават механизмите и форматите на съдействие, които са се създавали в продължение на десетилетия към Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР