Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов откри европейското първенство

...
Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов откри европейското първенство
Коментари Харесай

Добромир Карамаринов откри Евро 2021

Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов откри европейското състезание в зала в Торун, Полша на 4 март 2021-а.

Шампионатът е първото световно атлетическо състезание, след година и половина спиране на огромните атлетически конгреси заради пандемията от ковид.

През септември и октомври 2019-а година бе международният шампионат в Доха, Катар – последното световно атлетическо състезание. В началото на 2020-а година пандемията последователно завладя света, което докара до отсрочване и анулация на всички огромни атлетически шампионати в света и даже на олимпийските игри в Токио.

През предходната година оцеляха районни шампионати като балканските шампионати, които се организират за най-много два дни. Карамаринов е президент на Балканската атлетика, както и член на съвета на Световната атлетика и началник на Българска федерация лека атлетика, и постоянно е споделял, че всички надпревари би трябвало да се организират, с цел да спортистите да съумеят да осъществят труда си.

Първенството в Торун ще бъде в четири дни, а първите български участници в него бяха Митко Ценов (1500 м) и Тихомир Иванов (скок на височина). Ценов зае осмо място в трета серия и докара персоналния си връх до 3:42.21, с което усъвършенства с повече от две секунди персоналния си връх 3:44.32 мин. Този резултат е и втори в историята на българската атлетика след националния връх на Егени Игнатов – 3:41.7 от 8 февруари 1981-а година. В крайното класиране Ценов е на 26-о място от 51 участника.

Тихомир Иванов остана надалеч от персоналния си връх 2.28 м и скочи 2.16 от първи опит, само че не съумя да се оправи с 2.21 и остана отвън финалната осмица, която продължава към финала. Българското присъединяване продължава на 5 март с присъединяване на Георги Цонов в квалификациите на троен скок.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР