Действах напълно спонтанно, след като тя ме нагруби и обиди,

...
Действах напълно спонтанно, след като тя ме нагруби и обиди,
Коментари Харесай

Минко Столарски уби известна общинска съветничка, днес се жалва: Исках да я накарам само да млъкне

„ Действах изцяло непринудено, откакто тя ме нагруби и обиди, не съм желал да я умъртвявам “. Това призна през днешния ден пред уголемен състав на Окръжния съд в Пазарджик 73-годишният Минко Столарски, който е обвинен за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, предава 24 часа.
По думите му той я „ стиснал за гушата “, откакто тя му декларирала, че няма му върне пари и го обидила на „ мъжко достолепие “. Столарски твърди, че с негови средства е била издигната част от минералния плаж на Каферинова, с която имали близки връзки от 2006 до 2017 година
След като връзките им се обтегнали, той отправял няколко пъти закани към общинската съветничка, че „ ще трансформира плажа в гробище “. Това съобщи в правосъдната зала под клетва дъщерята на починалата- Илияна Добчева. Във съдбовния ден 28 август 2022 година Минко Столарски дошъл във Велинград с концепцията да се срещне с децата на Каферинова-сина Тодор и дъщерята Илияна и да им изясни какви са били финансовите взаимоотношения с майка им. Той носел със себе си извлечение от банкова сметка и нотариален акт и имал желание да обсъдят дружно бъдещи бизнес проекти. Столарски изискал от Екатерина да му трансферира половината от парцел в курортния град, само че тя отказала. Поискал да й стане съучастник във компанията, стопанисваща плажа, само че отново срещнал отпор. Това провокирало абсурда сред тях двамата, когато Каферинова се разкрещяла и упорствала той да си върви.
„ Единственото, което желаех тогава, е да я накарам да млъкне, тъй като не можех да претърпявам викането “, изясни пред магистратите Минко Столарски. Той описа по какъв начин я сграбчил с дясната ръка за гушата и двамата политнали напред. След това не помнел какво е станало.
Когато я повикал по име, а тя не дала отговор, той осъзнал, че е станало нещо, макар че не очаквал да е най-лошото. „ Не съм желал да я умъртвявам, то просто се случи “, съобщи Столарски. Той самичък се обадил на телефон 112 и повикал полиция, а когато органите на реда пристигнали в дома на Каферинова и екип на „ Спешна помощ “, те единствено установили гибелта на дамата.
Днес бяха призовани очевидци, измежду които дъщерята на убитата-Илияна, брат й Тодор, сестра й Надежда Ачева. Още на разпоредителното съвещание, което се организира преди месец, те желаеха по 300 000 лева кръвнина плю законните лихви. Следващото съвещание бе планувано за 4 октомври т.г., когато ще бъдат изслушани движимостите лица по делото.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР