Дейността на Българския футболен съюз ще стане обект на прокурорско

...
Дейността на Българския футболен съюз ще стане обект на прокурорско
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва БФС за "черно тото"

Дейността на Българския футболен съюз ще стане обект на прокурорско следствие, оповестиха от прокуратурата. За възможни финансови, хазартни и други закононарушения ще бъде проверяван в това число президентът на футболната централа Борислав Михайлов.

" По предписание на и. д. основен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира по отношение на голям брой изявления в медиите, съдържащи информация за позволени нарушавания и/или закононарушения от друг темперамент (разходване на обществен запас, " черно тото " и др.) от страна на управлението на БФС, в т. ч. и от президента на федерацията Б. Михайлов ", оповестиха от държавното обвиняване.

Работата по инспекцията е предоставена на Софийска градска прокуратура (СГП), която следва да обясни обстоятелства и условия, свързани с активността на футболната федерация в последните години. В хода на инспекцията следва да се изиска информация от разнообразни държавни институции - Министерство на младежта и спорта, Национална агенция за приходите и други, се споделя още в изказването, написа СЕГА.

Предистория

През ноември 2019 година полиция и жандармерия нападнаха централата на БФС в столичния кв. " Бояна ". Акцията на Министерство на вътрешните работи беше обвързвана със серия медийни репортажи за непозволено изразходвани средства от държавния бюджет за детско-юношеския футбол.

Тогава проверяващите иззеха редица папки и дискове с документи от футболния съюз. Впоследствие ММС заведе правосъдни искове за връщане на изхарчените пари от срана на БФС, само че и до ден-днешен няма нито едно завършило дело.

В Народното събрание

Паралелно стана ясно, че шефът на БФС Борислав Михайлов би трябвало да се яви на чуване пред парламентарната комисия по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта. По предложение на депутатката от ДСБ Кристина Петкова той би трябвало да отговори на въпросите:

Какви са аргументите за основаната обстановка с мача България - Унгария? Чия е била рекомендацията да се играе на друго място, при закрити врата и без почитатели?

" На днешното съвещание на Комисията за младежта и спорта в Народното събрание се реши по мое предложение идната седмица да привикаме президента на БФС Борислав Михайлов и представители на Министерство на вътрешните работи ", написа в сряда (15 ноември) Петкова.

Решено е Михайлов да бъде извикан за съвещанието идната сряда (22 ноември).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР