Дейностите на Запорожката атомна централа са напълно спрени. Това съобщиха

...
Дейностите на Запорожката атомна централа са напълно спрени. Това съобщиха
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ спря напълно

Дейностите на Запорожката атомна централа са изцяло спрени. Това оповестиха от украинската атомна организация Енергоатом, съобщи УНИАН.

Спряна е връзката сред шестия реактор на централата и електрическата мрежа на Украйна, като съгласно организацията следва последователното му изстудяване. Централата е под съветски надзор, а през последния месец Москва и Киев си разменят обвинявания за обстрел против нея.

Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Разполага с шест енергоблока ВВЕР-1000. Отскоро работеха само пети и шести енергоблок. Въпреки това поради щета на електропроводи в резултат на обстрелите единият блок беше изключен, а вторият беше в плануван режим на разтоварване с минимална мощ.

От началото на тази седмица електрическа енергия от АЕЦ-а не се доставя както на територията, следена от Руската федерация, по този начин и на Украйна.

На 1 септември задача на МААЕ посети АЕЦ.  На 6 септември МААЕ показа отчет за резултатите от задачата, в който се предлагаше неотложно прекъсване на военните дейности наоколо до централата и основаване на зона за сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР