DEVIN и Хармоника“ бяха домакини на първото издание на B

...
DEVIN и Хармоника“ бяха домакини на първото издание на B
Коментари Харесай

DEVIN и „Хармоника“ споделят как превръщат бизнеса в сила за добро на първото B Corp Café у нас


DEVIN и Хармоника “ бяха домакини на първото издание на B Corp Café . По време на събитието двете водещи български компании споделиха значима информация и ентусиазъм за това по какъв начин бизнесите могат да се трансформират в действие за положително и описаха по какъв начин всички можем да работим дружно за по-добро бъдеще – на хората и на планетата. Форматът е отдаден на придвижването Benefit Corporation (B Corp™), чиято задача е да трансформира метода, по който бизнесът взаимодейства с обществото и околната среда, с цел да води трендовете към непрекъснато стабилно мислене и държание.


-->
Борислава Налбантова , изпълнителен шеф на DEVIN, и Любомир Ноков , съучастник и шеф на „ Хармоника “, описаха в детайли пред представители на бизнеса, неправителствените организации, просветителните институции и медиите за стъпките по пътя на узаконяването и обясниха за мотивацията, която стои зад решението да станат част от придвижването B Corp™.



„ Сертификатът B Corp™ е най-високото отличие в света за фирмите, които следват пътя на резистентност и отговорност към света. За нас този документ е натурален стадий от към този момент над 30-годишната ни история. Даваме си ясна сметка, че всички сме подвластни едни от други, което ни прави виновни един към различен и към бъдещите генерации, което е доста значимо. За нас B Corp™ дава опция в действителност да се свързваме с хора, с които мислим еднообразно и споделяме едни и същи полезности и вярването, че ние, тук и в този момент, можем да създадем разлика. “, уточни Борислава Налбантова . „ Днес, когато към този момент сме B Corp™, срещата-разговор B Corp Café е метод да осъществим част от задачата си като корпорация за положително – а точно, да споделим своя опит и да разпространяваме тази международна общественост, нейните правила и критерии за оценка. И по този начин да вдъхновим и насърчим други български компании да поемат по този път. Заставаме с имената и лицата си, тъй като няма нищо по-важно от това да се сплотяват бизнесите и хората по положителни тематики. “, сподели тя.

Любомир Ноков добави: „ Основна цел на B Corp™ е да събира хората и да събира съидейници и в действителност се надявам, че ние с DEVIN ще повлечем крайник и след година ще има доста повече български компании, които ще са част от фамилията на B Corp™. Нашата задача постоянно е била да даваме образец, че в хранителния отрасъл нещата могат да се вършат друго, по някакъв по-добър метод. Бизнесът е една от най-важните брънки смяната да се случва по най-ефективния метод. Промяната е на самостоятелно, политическо равнище и бизнесът е третата огромна и значима част от това. “



Сертифицираните B Corp™ компании са бизнеси от ново потомство, които балансират сред своята социална задача и облагите си. За да получи документ B Corp™, една компания би трябвало да отговори на извънредно високи стандарти за обществени и екологични действия. В същото време тя би трябвало да промени структурата си на ръководство, с цел да бъде виновна пред всички заинтригувани страни и да показва допустимо най-голяма бистрота.

Сертификацията на фирмите в Европа се реализира от организацията B Lab™ Europe, чийто представител Нико Гемио също бе участник в първото издание на B Corp Café и показа стъпките за узаконяване като B Corp™ посредством набор от стандарти, политики, принадлежности и стратегии за бизнеса.

===



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР