Деветнадесет от новодиагностицираните с COVID-19 в Шуменска област през изминалото

...
Деветнадесет от новодиагностицираните с COVID-19 в Шуменска област през изминалото
Коментари Харесай

Увеличава се броят на заразените с COVID-19 деца и ученици в Шуменско

Деветнадесет от новодиагностицираните с COVID-19 в Шуменска област през миналото денонощие са на възраст до 19 години, като най-малкият инфектиран с вируса е едномесечно бебе от Върбица. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29992
Общо 85 нови случаи на COVID-19 са доказани през последното денонощие в Шуменско. Заболеваемостта към 19 януари за региона е 479 на 100 000 души за 14-дневен интервал. Най-много от диагностицираните с коронавирусна зараза в района са на възраст сред 40 и 49 години - 20.

В коронавирус отделенията на МБАЛ - Шумен са настанени 134 пациенти. Сред тях са три деца, едното от които е на един месец. Изписани от болничното заведение през вчерашния ден са 10, а са признати за лекуване осем инфектирани с COVID-19.

Като обезпокоителен дефинира растежа на инфектираните с ковид деца и възпитаници в община Шумен на брифинг през днешния ден заместник-кметът по обучение и просвета Найден Косев. Той заяви, че за една седмица ще бъде затворена за посещаване детската градина " Пчелица " в града, защото над две трети от децата, които я посещават, са сложени под карантина или са болни от COVID-19. И в други детски градини има карантинирани групи, добави Косев и приветства концепцията на министъра на образованието за деветдневна междусрочна почивка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29992  Расте броят на инфектираните и на умрелите с коронавирус в Белгия Расте броят на инфектираните и на умрелите с коронавирус в Белгия  Правителството на Байдън ще раздаде гратис 400 милиона маски FFP2 Правителството на Байдън ще раздаде гратис 400 милиона маски FFP2  Нов COVID-рекорд в област Русе Нов COVID-рекорд в област Русе
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР