Девет самоделни огнестрелни оръжия и сериозно количество боеприпаси бяха иззети

...
Девет самоделни огнестрелни оръжия и сериозно количество боеприпаси бяха иззети
Коментари Харесай

Оръжия и боеприпаси бяха иззети при акция на прокуратурата и полицията в Пордим

Девет самоделни огнестрелни оръжия и съществено количество муниции бяха конфискувани при акция на прокуратурата и полицията от частен дом в град Пордим. Според проверяващите пушките са сглобявани от притежателя на къщата. Той няма престъпни регистрации и не е осъждан, няма позволение за оръжие. Акцията е извършена след постъпила оперативна информация.

Пордим

Заедно с огнестрелните оръжия в къщата в Пордим са открити и 559 патрони 22 диаметър. С пушките е стреляно, само че няма данни с тях да са осъществявани закононарушения. 59-годишният им притежател е незает, с механически умения. Обяснил, че сглобявал оръжията като занимание.
Владимир Николов, наблюдаващ прокурор: Считаме, че се касае за много сериозна, бих споделил изключителна социална заплаха на съответното осъществено действие. Налице са събрани първични доказателства, че въпросните оръжия са създадени от обвинения по делото, посредством потребление на избрани механически средства, като са употребявани елементи от въздушни пушки и други елементи.
Има оперативни данни, че мъжът е предоставял оръжия на двама души. Предстои изясняване на самоличността им и задачата на използването на пушките. Оръжията имитират автомат " Калашников " и са със сгъваем приклад, изясни шефът на плевенската полиция.
ст. комисар Красимир Начев - шеф Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Плевен: Целта на това нещо е да разреши прикрито носене и преместване, без да се забележи. Върху всяко едно оръжие има инсталиран заглушител. С това оръжие може да се извърши ликвидиране.
Назначени са редица експертизи, разпитани са очевидци. Мъжът е арестуван за 72 часа по обвиняване за нелегално владение на оръжие. Утре прокуратурата ще внесе в Районния съд в Плевен искане за непрекъснат арест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР