Девет процента ДДС за детски храни, фармацевтични продукти, включително памперси

...
Девет процента ДДС за детски храни, фармацевтични продукти, включително памперси
Коментари Харесай

ДПС внесе проекта за 9% ДДС за детските стоки

Девет % Данък добавена стойност за детски храни, фармацевтични артикули, в това число памперси за деца до 3 години, оферират депутатът от Движение за права и свободи и издател на " Телеграф мидиа " Делян Пеевски, както и неговите сътрудници - ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ и зам.-шефът на парламентарната група Йордан Цонев. Те са внесли ремонти в Закона за налог върху добавената стойност.

Иначе още предходната година депутатът Делян Пеевски направи такова предложение.

Депутатите се аргументират, като пишат,че изключителните ограничения, свързани със болестта от ковид имат тежки стопански последици за цялото общество. При увеличаваща се безработица и повишаване броя на българските семейства, изпитващи все по-сериозни финансови компликации, актуалният законопроект има за цел да подкрепи фамилиите с дребни деца.

Те смятат, че с понижаване ставката на Данък добавена стойност ще се стигне до значително намаляване на цените на стоките, предопределени за деца до 3 години и те ще станат по-достъпни за всички фамилии. „ Длъжни сме пред обществото да осигурим на децата - нашето бъдеще пълноценни условия за развъждане и развиване без значение от обстановката, в която се намираме. Смятаме, че тази мярка е мощен инструмент за поддръжка на раждаемостта и демографската политика:, аргументират се още вносителите.

Още във вторник по време на брифинг в Народно събрание Йордан Цонев разгласи, че ще внесат такова предложение, като съобщи, че мярката за детските артикули била за непрекъснато.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР